Siirry sisältöön

Diakin uusi toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen: ”Diak rakentaa kestävää ja tasa-arvoista maailmaa”

Diakonia-ammattikorkeakoulun tuore toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen on aloittanut työnsä maanantaina 25. tammikuuta 2021. Hänen keskeisenä tehtävänään on luotsata Diakia uuden strategian mukaisesti.

Diakissa opiskelu ja työskentely tähtää kestävän ja tasa-arvoisen maailman rakentamiseen.

– Teemme työtä sen eteen, että kohtaamisen taito säilyy, kasvaa ja kehittyy yhteiskunnassa. Sitä taitoa tarvitsevat meiltä valmistuvat sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen alan ammattilaiset. Kohtaamisen taitoa tarvitaan myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja rakenteiden muuttamiseen niin, että moninainen yhteiskuntamme on hyvä jokaiselle sen jäsenelle, Juntunen sanoo.

Juntunen pitää Diakin uutta strategiaa tulevien vuosien askelmerkkien perustana.

– Se viitoittaa Diakin suunnan ja sen, mihin meidän tulee keskittyä. Strategiamme on haastava ja kunnianhimoinen, Juntunen kertoo.

Strategian mukaisesti Diak tulee jatkossa tarjoamaan opetusta liikkuvan kampuksen mallilla ja tiivistämään kampusverkostoaan. Diakilla on tällä hetkellä viisi kampusta ympäri Suomea: Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Strategian mukaisesti kampusten lukumäärä tiivistetään kolmeen lähivuosina. Vielä ei ole päätöstä siitä, millaiseksi uusi kampusrakenne muotoutuu. Diakin hallituksen on määrä tehdä päätös uudesta kampusrakenteesta viimeistään toukokuussa 2021.

– Minun tehtävänäni on rakentaa yhdessä Diakin hallituksen, johtoryhmän ja Diakin asiantuntijoiden kanssa tiekarttaa siitä, miten lähdemme toteuttamaan strategiaamme konkreettisesti ja käytännössä, Elina Juntunen linjaa.

Opiskelijoiden videotervehdys

Rehtori on valmistellut opiskelijoita varten videotervehdyksen, jonka voit katsoa Collaboratessa. Linkin löydät Diaklen uutisesta: diakle.diak.fi.

Lisätietoa

10.12.2020 Diakin uusi toimitusjohtaja-rehtori on TT Elina Juntunen

Katso Diakin uusi strategia

Aiemmat uutiset kampusrakenteesta

27.8.2020: Diak jatkaa valmisteluja kampusrakenteensa tiivistämiseksi: päätös viimeistään toukokuussa 2021

6.4.2020: Henkilöstö, opiskelijat ja sidosryhmät mukana neuvotteluissa 2022 kampusrakenteesta

30.1.2020: Diak kehittää valtakunnallista toimintaansa kohti liikkuvan kampuksen mallia

Kuva: Juho Vuohelainen