Tärkeitä päivityksiä Diakin koronaohjeisiin 

Kuvituskuva
Koronatilanne on pahentunut etenkin pääkaupunkiseudulla. Iso osa tartunnoista on lähtöisin turvallisen ja tutun oloisista kohtaamisista.  

Noudatathan turvallisuusohjeita kampuksilla 

Muistathan, että Diakissa on voimassa vahva maskisuositus. Käytäthän maskia aina liikkuessasi kampuksella. Maskinkäyttö tulee muistaa myös ryhmätyö- ja ruokailutilanteissa. Ota maski pois vasta, kun aloitat ruokailun. Muista edelleen myös riittävä turvaväli opiskelutovereihin ja pidä huolta käsihygieniasta. 

Katso Diakin turvallisuusohjeet Koronatilanne Diakissa -nettisivulta. 

Opetus 

Opetus tapahtuu etänä niiltä osin kuin se on mahdollista. Kampuksilla tapahtuu vain välttämätön opetus (esim. simulaatiot).  

Lue lisää etäopetuksesta nettisivujen koronasivulta.

Ryhmätyöt  

Ryhmätyöt suositellaan toteutettavan etänä. Jos kuitenkin kokoonnutte kampuksella, muistattehan maskien käytön ja riittävät turvavälit. 

Huomioithan, että Helsingin-kampuksen kuudennen kerroksen pienet työskentelytilat ovat loppuvuonna käytössä vain yhdelle henkilölle kerrallaan.  

Tentit 

Loppuvuonna yleiset tentit järjestetään pääosin etänä.  Seuraavien aineiden tentit toteutuvat valvotusti kampuksilla: 

  • kypsyysnäytteet 
  • lääkelaskujen tentit 
  • lääkehoidon tentit, jos niihin liittyy lääkelaskuja 
  • ammatillisen ruotsin kirjalliset kokeet 
  • tulkkikoulutusten osalta lehtorit ilmoittavat tenttikohtaisesti tenttimistavan. 

Englannin kirjalliset kokeet sekä anatomian ja fysiologian I ja II tentit toteutetaan loppuvuonna etänä.  

Yleisissä tenteissä käytetään maskeja, lue lisää uutisesta. Jos kuulut riskiryhmään etkä terveydellisistä syistä voi käyttää maskia tentissä, ilmoita siitä tentti-ilmoittautumisen yhteydessä. Tällöin varataan erillinen tila, jossa tentin voi suorittaa. 

Kaikki yleisen tentin ilmoittautumiset tehdään vain e-lomakkeen kautta määräaikaan mennessä. Ilmoittaudu viimeistään edeltävänä torstaina klo 23.59. Lue lisää uutisesta. 

Lue lisää sähköisen tentin suorittamisesta sivulta Yleiset tentit ja rästitehtävät. 

Kevään opinnot 

Tässä tiedotteessa mainitut ohjeet ovat voimassa vuoden 2020 loppuun asti. Tiedotamme lähiaikoina tarkemmin kevään opintojen järjestelyistä. 

Lisätietoa