Siirry sisältöön

Syyslukukauden järjestelyt Diakissa

Koronatilanteen aiheuttamia poikkeusjärjestelyjä on purettu alkukesän aikana Diakissa ja syyslukukausi aloitetaan elokuussa yhdistelemällä lähi- ja etäopetusta. 

Elokuussa Diakin kampukset Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa avautuvat kesätauon jälkeen normaalisti (katso alta aukioloajat). Kampuksilla voi liikkua, työskennellä ja osallistua lähiopetukseen normaalisti.

Kampuskirjastot sekä opiskelijapalvelut ovat myös jälleen auki kampuksillaOpiskelijaravintolat aukeavat elokuun aikana ja niistä tiedotetaan erikseen.  

Jos sinulla herää kysyttävää koronatilanteen vaikutuksista Diakissa opiskeluun, ole yhteydessä laittamalla sähköpostia osoitteeseen korona@diak.fi.  

Opetus syyslukukaudella 

Diakissa on syyslukukauden alussa normaalia enemmän etäopetusta. Syyslukukauden lukujärjestykset on julkaistu koko lukukaudeksi ja ne löytyvät mm. Diakin nettilukkarista. Nettilukkareissa etäopetuksen osallistumislinkit julkaistaan ennen opintojakson alkua.  

Diak seuraa tilannetta ja valtakunnallisia ohjeistuksia myös kesän aikana. Opetusjärjestelyjä ja lähiopetuksen toteutusta arvioidaan uudelleen tarpeen mukaan. Seuraa siis tiedotusta ja korona-infoa nettisivuillamme ja muista ennen opintojen alkua tarkistaa lukujärjestykset muutosten varalta. 

Turvallisuus  

Kampuksilla ja opetuksessa noudatetaan edelleen tehostettuja hygieniaohjeita, eli pidetään riittävät turvavälit kanssaihmisiin (hissit, neuvottelutilat, työskentelytilat, kahvitilat), huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta sekä toimitaan kampuksilla näkyvien turvallisuusohjeiden mukaisesti. 

Sairaana et voi osallistua lähiopetukseen kampuksella tai harjoitteluun. Jos epäilet sairastuneesi koronavirukseen, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin. Lisätietoja THL:n sivuilla. 

Yleiset tentit ja sähköinen ilmoittautuminen  

Elokuun yleisessä tentissä 13.8. toimitaan hybridimallilla: kielten ja lääkeslaskujen osalta tentit järjestetään kampuksilla, muut opintojaksot tentitään Moodlessa etätenttinä kuten keväällä.

Kaikki yleisen tentin ilmoittautumiset vain e-lomakkeen kautta määräaikaan mennessä. Ilmoittaudu viimeistään edeltävänä torstaina 6.8. klo 23.59.

Lue tarkemmat ohjeet täältä. 

Matkustaminen 

Kaikki työ- ja opiskeluihin liittyvä matkustaminen ulkomaille on kielletty 31.10.2020 asti. Emme ota myöskään kansainvälisiä vierailijoita vastaan tänä aikana. 

Jos palaat ulkomailta Suomeen, noudatetaan omaehtoista karanteenia sekä jos olet harjoittelussa, harjoittelupaikan antamaa ohjetta. 

Mikäli matkustat kesän aikana ulkomaille, huomioithan ulkoministeriön ohjeistukset kotimaahan palaamisessa. Tällä hetkellä (23.6. THL) suositukset ovat seuraavat: 

Hallitus suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Viroon, Latviaan ja Liettuaan.  

15.6. alkaen omaehtoista karanteenia suositellaan kaikille Suomeen saapuville, jotka tulevat maista, joihin kohdistuu edelleen sisä- tai ulkorajavalvonta. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Ruotsi, Saksa ja Venäjä. 

Omaehtoisessa karanteenissa saat liikkua työpaikan ja asuinpaikan välillä. Myös muu välttämätön liikkuminen on sallittua. Käytä omaa autoa, jos mahdollista. 

Vaikka Suomi on luopunut sisärajavalvonnasta ja karanteenisuosituksista tiettyjen maiden osalta, voi näillä kohdemailla olla voimassa omia rajoituksiaan matkailijoiden maahanpääsyyn liittyen. Tarkasta ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa matkakohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi ko. maan lähimmästä edustustosta. 

Kansainväliset vaihdot peruttu syyslukukaudelta 

Kaikki syksyn 2020 opiskelijavaihdot on peruttu koronapandemiasta johtuen. Tämä päätös on ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen kv-valiokunnan suositusten mukainen. Päätöksen pohjana ovat ulkoministeriön listaamat pandemian aikana matkustamiseen liittyvät riskit ja epävarmuustekijät, opintojen sujuvan etenemisen varmistaminen ja harjoittelun laatu. 

Kevään 2021 opiskelijavaihdoista tiedotetaan erikseen.  

Harjoittelut syyskaudella 

Syyslukukaudella harjoittelut toteutuvat normaalisti, mikäli harjoittelupaikoista ei tule esteitä niiden toteutumiseen. Huomioi myös harjoittelupaikan ohjeet harjoittelun osalta. 

 • Jos joudut karanteeniin, et saa jatkaa harjoittelua etkä mennä uuteen harjoitteluun karanteenin aikana. 
 • Jos olet sairas tai flunssaoireinen tai jos kuulut riskiryhmiin, konsultoi omaa hoitavaa tahoasi ja toimi harjoittelupaikan ohjeiden mukaisesti. 
 • Ole erityisen huolellinen, jos olet siirtymässä harjoittelupaikasta/yksiköstä toiseen 
 • Jos olet epävarma miten toimia, ole yhteydessä ohjaavaan opettajaan tai korona@diak.fi 
 • Jos harjoittelupaikka peruuttaa harjoittelun / ei ota vastaan harjoittelijoita, opintojen jatkumista suunnitellaan opinto-ohjaajan ja harjoittelua ohjaavien lehtoreiden kanssa. 

Mikäli lähipiirissäsi on riskiryhmään kuuluvia henkilöitä, noudatetaan heitä hoitavien tahojen ja THL:n ohjeistuksia. THL:n ajantasainen riskiryhmien ohje täällä. 

Kampusten ja palveluiden aukioloajat 

Kampusten aukioloajat 3.8.-15.8. (16.8. lähtien normaalit aukioloajat) 

 • Helsinki klo 8-16  
 • Pieksämäki klo 8-15:45 
 • Pori 10.8.-15.8. klo 8-15:45 
 • Oulu klo 7-17 
 • Turku klo 8-16 

Palveluiden aukioloajat: 

 • Kirjastoilla poikkeusaukioloajat 3.8.-15.8. kts. aukioloajat Finnasta 
 • Ruokaloiden aukioloajat viestitään elokuun ensimmäisen viikon aikana (7.8. mennessä) 

Hyvää kesää ja nähdään syyskaudella!