Harjoittelu terveysalalla

Tämän sivun ohjeet koskevat seuraavien koulutusten opiskelijoita:

Sairaanhoitaja (AMK), diakoninen hoitotyö -koulutuksen opiskelija: tutustu lisäksi kirkollisten harjoitteluiden ohjeisiin.

Terveysalan harjoitteluympäristöt

Terveysalalla voi harjoitella moninaisissa ympäristöissä. Voit suorittaa harjoittelusi esimerkiksi

  • terveysasemalla
  • alue- ja keskussairaalassa
  • yliopistollisissa sairaalassa
  • palvelutalossa
  • yksityisen tai kolmannen sektorin tuottamissa terveyspalveluissa
  • seurakunnassa tai järjestössä.

Harjoitteluiden aikana sinulla on mahdollisuus syventää osaamistasi ja kehittää valmiuksiasi terveydenhuollon ammattilaisena. Harjoittelun aikana pääset kiinni alan työelämään ja ammatillinen kasvusi vahvistuu autenttisessa toimintaympäristössä.

Terveysalan opinnoissa on harjoittelujaksoja jokaisella lukukaudella, ja niiden tavoitteet määritellään aina erikseen. Harjoittelun tavoitteisiin vaikuttavat opintojakson tavoitteet ja harjoittelun sisällöt sekä opiskelijan ammatillisen kasvun vaihe.

Tutustu harjoittelun eri vaiheisiin ja ohjauskäytänteisiin kaikille opiskelijoille tarkoitetulla infosivulla.


Harjoitteluiden pituus ja harjoittelupolut

Diakin terveysalan koulutuksissa harjoittelujen pituudet vaihtelevat 5 ja 15 opintopisteen välillä. Keskimäärin harjoittelujen pituus vaihtelee 4 ja 11 viikon välillä.

Harjoittelupolusta näet kaikki opintoihisi kuuluvat harjoittelut yhdellä silmäyksellä. Tutustu koulutuskohtaisiin harjoittelupolkuihin:


Lomakkeet

Arviointilomakkeet

Voit hyödyntää lisäksi terveysalan osaamisvaatimuksia, jotka on linkitetty Arviointi-sivun alalaitaan.


Laskutuslomakkeet

Opiskelijan harjoittelusta maksetaan harjoittelupaikkaan ohjauspalkkiota sopimusten mukaisesti. Ohjauspalkkio laskutetaan erillisellä lomakkeella.

Siirry Lomakkeet-sivulle, valitse laskutuslomakkeista harjoittelupaikassasi käytössä oleva lomake ja vie se mukanasi harjoittelupaikkaan, jos niin on sovittu.