Erillishaku sairaanhoitajakoulutukseen romani- ja maahanmuuttajataustaisille hakijoille

Diak järjesti 14.–28.3.2018 erillishaun romani- ja maahanmuuttajataustaisille hakijoille sairaanhoitajakoulutukseen Porin-kampukselle. Koulutuksessa on 10 aloituspaikkaa. Opinnot alkavat syksyllä 2018.

Sairaanhoitaja (AMK) -tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä ja kesto noin 3,5 vuotta. Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena, joissa on lähiopetusta 1–2 viikkoa kerrallaan.

Infotilaisuus koulutuksesta

Koulutuksesta järjestettiin infotilaisuus Porin-kampuksella (os. Metsämiehenkatu 2, 28500 Pori) keskiviikkona 14.3.2018.

Opin portailla Satakunnassa -hanke järjestää ennen valintakoetta valintakoevalmennuksen, johon kutsutaan hakuajan päättymisen jälkeen kaikki hakukelpoiset hakijat. Valintakoevalmennus järjestetään 18.–19.5. Valmennusta on perjantaina 18.5. klo 12–19 ja lauantaina 19.5. klo 9–15.


Hakeminen

Koulutukseen haettiin 14.–28.3.2018 (klo 15) Opintopolku-palvelussa. Hakuaika päättyi 28.3.2018 klo 15.

Pohjakoulutuksen tulee olla suoritettu 10.7.2018 mennessä.

Hakijoilla tulis myös olla soveltuva pohjakoulutus (katso kohta Pohjakoulutus) ja sopiva terveydentila (katso kohta Terveydelliset vaatimukset) sosiaali- ja terveysalalla toimimiseen.


Liitteet

Toimita todistuskopio pohjakoulutuksestasi 13.4.2018 klo 15 mennessä Diakin hakijapalveluihin.

Sinun täytyy toimittaa kopio tutkintotodistuksestasi hakijapalveluihin, jos olet suorittanut

  • International Baccalaureate -tutkinnon (IB)
  • Eurooppalaisen ylioppilastutkinnon (EB)
  • Reifeprüfung-tutkinnon (RP)
  • Suomessa suoritetun ylioppilastutkinnon ennen vuotta 1990 tai
  • ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin.

Jos pohjakoulutuksesi todistuksen kieli ei ole suomi, ruotsi tai englanti, toimita myös kopio virallisen kielenkääntäjän käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi 13.4.2018 klo 15 mennessä.

Halutessasi voit toimittaa todistuskopion myös Suomessa suoritetusta pohjakoulutuksesta (esimerkiksi lukion päättötodistus, ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto). Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä tässä vaiheessa.

Jos valmistut hakukeväänä, sinun täytyy toimittaa todistuskopio pohjakoulutuksestasi 10.7.2018 klo 15 mennessä, mikäli sinut hyväksytään opiskelijaksi.

Liitteet voi postittaa, tuoda hakijapalveluihin tai lähettää sähköpostin liitteenä. Ota kopiot valmiiksi, sillä emme kopioi alkuperäisiä todistuksia.


Valintakoe

Valintakoe järjestetään Porin-kampuksella 30.5.2018. Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintakokeeseen sähköpostitse.

Valintakoe koostuu suomen kielen ja matematiikan tehtävistä sekä ryhmäkeskustelusta.

Valintakokeessa painotetaan alalle soveltuvuutta sekä arvioidaan motivaatiota, sosiaalisia valmiuksia, oppimis- ja työskentelyvalmiuksia sekä suomen kielen taitoa.

Valintakokeesta on saatava vähintään 35 pistettä (maksimi 70 pistettä), minkä lisäksi jokainen osio on suoritettava hyväksytysti.

Vaadittava taitotaso suomen kielessä on

  • maahanmuuttajataustaisilla hakijoilla vähintään yleiseurooppalaisen viitekehyksentaitotaso B1.2 (kaikilla osa-alueilla: tekstin ymmärtäminen, puheen ymmärtäminen, puhuminen ja kirjoittaminen)
  • romanitaustaisilla hakijoilla hyvä kirjallinen suomen kielen taito, joka osoitetaan aineistokokeessa.

Opiskelijavalinta tehdään pelkän valintakokeen perusteella.


Valintojen tulokset

Valintojen tulokset julkaistaan 28.6.2018 mennessä. Jokainen erillishaussa hakenut saa tiedon opiskelijavalinnan tuloksesta sähköpostitse.

Opiskelupaikan vastaanotosta on tarkemmat tiedot tulossähköpostissa.


Lisätietoja

Voit kysyä lisätietoja Diakin hakijapalveluista ja Porin-kampuksen opinto-ohjaajilta Maija-Liisa Mäkitalolta tai Anu Arolalta.