Siirry sisältöön

Erikoistu monikulttuurisen varhaiskasvatuksen asiantuntijaksi

Oletko varhaiskasvatuksen ammattilainen, joka haluaa oppia tukemaan monikulttuurisia lapsia ja perheitä paremmin? Haku koulutukseen on 13.2.–16.4.2023.

Monikulttuurisen varhaiskasvatuksen asiantuntijan erikoistumiskoulutus (30 op) kehittää taitojasi monikulttuurisen lapsiryhmän ohjaajana. Se antaa uusia välineitä lapsen kehityksen edistämiseen, perheiden tukemiseen sekä kulttuurisensitiiviseen työskentelyyn.

Diakin sosiaalialan lehtori Marjaana Marttila-Ojalan mukaan koulutuksesta on hyötyä kaikille varhaiskasvatuksen työntekijöille, joita kiinnostaa monikulttuurisen osaamisensa kehittäminen.

– Monet varhaiskasvatuksen työntekijät kokevat tarvitsevansa uusia välineitä voidakseen tukea eri taustoista tulevia lapsia ja perheitä. Koulutuksessa hyödynnetään systeemistä lähestymistapaa, jossa lapsen kasvuympäristö huomioidaan kokonaisvaltaisesti, Marttila-Ojala sanoo.

Koulutus järjestetään ensimmäistä kertaa lukuvuonna 2023–2024. Toteuttajina toimivat yhteistyössä Arcada, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Kenelle

Koulutus on suunnattu korkeakoulututkinnon (mm. sosionomi (AMK) ja kasvatustieteen kandidaatti) tai ammattikorkeakouluja edeltäneen opistoasteen tutkinnon suorittaneille (esim. sosiaalikasvattaja). Hakijalla tulee olla työkokemusta varhaiskasvatuksesta tai lapsi- ja perhepalveluista.

Sisältö

Koulutus muodostuu kuudesta opintojaksosta:

  1. Monikulttuurisuus ja kulttuurisensitiivinen työote varhaiskasvatuksessa (5 op)
  2. Monikulttuurisen lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen edistäminen varhaiskasvatuksessa (5 op)
  3. Pedagogiset lähestymistavat ja monikulttuurisen lapsiryhmän ohjaus varhaiskasvatuksessa (5 op)
  4. Monikulttuurinen varhaiskasvatustyö ja perheiden tukeminen varhaiskasvatuksessa (5 op)
  5. Yhdenvertaisuus ja sosiaalisesti kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa (5 op)
  6. Monikulttuuristen varhaiskasvatuspalvelujen sekä työmenetelmien ja -käytäntöjen kehittäminen (5 op).

Toteutus

Koulutus alkaa 13.9.2023 ja päättyy 16.5.2024. Koulutus toteutetaan verkko-opetuksena, johon sisältyy sekä aikaan sidottua opetusta että itsenäistä työskentelyä.

Hakeminen

Hakuaika on 13.2.–16.4.2023. Koulutuksen hinta on 600 € (alv. 0 %). Summan voi maksaa yhdessä tai kahdessa erässä.

Hae koulutukseen.

Lue lisää koulutuksesta.