Siirry sisältöön

Ilmoittaudu mukaan ja aloita syksyllä tulkkausalan kelpoisuusopinnot!

Diak tarjoaa syksyllä 2022 avoimen ammattikorkeakoulun opintoina viittomakielen ja puhevammaisten tulkkauksen koulutuksen opintokokonaisuuksia, jotka vastaavat laajuudeltaan ja sisällöltään Kelan vaatimuksia tulkkauspalvelun tuottajilta edellytetyistä opinnoista. 

Opinnot toteutuvat monimuoto-opintoina

Avoimen ammattikorkeakoulun kautta tehtävät opinnot toteutuvat monimuoto-opintoina. Opinnot sisältävät aikaan sidottua opetusta Diakin Turun-kampuksella sekä verkossa. 

Kirjoitustulkkikoulutus 15 op 

Ilmoittautumisaika: 30.6.–8.8.2022
Opetuksen ajankohta: 29.8.–16.12.2022

Kenelle opinnot on suunnattu? Kaikille kirjoitustulkkauksesta kiinnostuneille ja kirjoitustulkin työtehtäviin pyrkiville. Osaamiskokonaisuuden suorittaminen ei edellytä aikaisempia opintoja tulkkauksesta tai viittomakielentaitoa. 

Opintomaksu: 180 euroa 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen 

Tulkkaus viittomakielisille 32 op 

Ilmoittautumisaika: 30.6.–8.8.2022
Opetuksen ajankohta: 29.8.2022-31.5.2023

Kenelle opinnot on suunnattu? Tulkkauksen amk-tutkinnon suorittaneille puhevammaisten tulkeille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan viittomakielisille tulkkaukseen. Opintojen suorittaminen edellyttää laajaa viittomien sanavarastoa ja vahvaa tulkkauksen perusteiden hallintaa. 

Opintomaksu: 300 euroa 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen 

Tulkkaus puhevammaisille 32 op

Ilmoittautumisaika: 30.6.–8.8.2022
Opetuksen ajankohta: 29.8.2022-31.5.2023

Kenelle opinnot on suunnattu? Viittomakielen tulkeille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan puhevammaisille tulkkaukseen. Opintojen suorittaminen edellyttää laajaa viittomien sanavarastoa ja vahvaa tulkkauksen perusteiden hallintaa. 

Opintomaksu: 300 euroa 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen 

Kuurosokeille ja kuuroutuneille tulkkaus 15 op

Ilmoittautumisaika: 4.8.–12.9.2022
Opetuksen ajankohta: 03.10.2022-31.05.2023

Kenelle opinnot on suunnattu? Viittomakielen tulkeille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan kuurosokeille ja kuuroutuneille tulkkaukseen. Opintojen suorittaminen edellyttää vahvaa suomalaisen viittomakielen kielitaitoa ja viittomakielen tulkkauksen osaamista. 

Opintomaksu: 180 euroa 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen


 Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu opintoihin opintokokonaisuuskohtaisten ilmoittautumislinkkien kautta. Ilmoittautumisajat alkavat kesä-elokuun aikana. Opetuksen aikataulut löydät ilmoittautumissivulta opintoihin sisältyvien opintojaksojen tiedoista avaamalla otsikon auki tai Diakin lukkarikoneesta (huom: muutokset mahdollisia). 

Tutustu Diakin avoimen ammattikorkeakoulun yleisiin ilmoittautumisohjeisiin. 

Lue lisää Diakin erilaisista opiskelumuodoista. 

Tervetuloa mukaan!    

Yhteystiedot

Diakin opintotoimisto 

opintotoimisto.diak.fi 

Puh. 029 469 6433 (ma-to klo 9–12)