Siirry sisältöön

Ammattikorkeakoulun strategia tulee todeksi tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI) on tärkeä osa ammattikorkeakoulujen työtä. Diakin kuudes TKI-vuosikirja tarjoaa vinkkejä strategian jalkauttamiseen korkeakoulun TKI-työssä ja kutsuu yhteistyökumppaneita mukaan rakentamaan maailmaa, joka on kaikille hyvä.

Strategia siivittämässä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa – Diakin TKI-toiminnan vuosikirja 6 tarjoaa käytännön esimerkkejä siitä, miten strategia auttaa suuntaamaan ammattikorkeakoulun TKI-työtä.

– Julkaisu painottaa ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan strategialähtöisyyttä. Strategiaan perustuvassa TKI-toiminnassa tulevat esiin ammattikorkeakoulun valinnat, joilla se tekee näkyväksi olemassa olonsa merkityksen, kertoo julkaisun toimittaja, Diakin sosiaalialan yliopettaja Jari Helminen.

Julkaisu perustuu Diakin strategiassaan 2021–2030 nimeämiin strategisiin vahvuuksiin. Julkaisu nivoo yhteen Diakin strategian ja TKI-toiminnan sekä tarjoaa laajan kuvauksen Diakin vahvuuksien sisällöstä. Strategiansa mukaisesti Diak rakentaa hyvää maailmaa meille kaikille ja paiskii hommia niin kauan kuin maailman tila sitä vaatii.

– Julkaisu on kuvaus tulokulmista, joiden puitteissa olemme yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa halukkaita tekemään työtä, kunnes maailma on kaikille hyvä. Julkaisu vastaa myös kysymykseen, mitä olemme valmiita kehittämään, tutkimaan ja innovaatiotoiminnassa edistämään, jotta tekemisemme on tavoitteiden mukaista.

TKI-toiminnan vuosikirjan kohdeyleisö on erityisesti sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon ja tulkkauksen alojen toimijat eli Diakin yhteistyökumppanit.

– Painopisteiden kuvaaminen auttaa kumppaneitamme hahmottamaan yhteistyömahdollisuuksia Diakin kanssa, Helminen summaa.

Julkaisutiedot

Helminen J., (2021). Strategia siivittämässä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa – Diakonia-ammattikorkeakoulun TKI-toiminnan vuosikirja 6, Diak Työelämä 21, Diakonia-ammattikorkeakoulu. Julkaisu on luettavissa maksutta Theseuksessa.

Lisätiedot: