Äänestä suosikkiasi TKI-kärjet-kisassa! Mukana Express Yourself -video

Piirroskuvassa erilaiset ihmishahmot ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa keskustellen, tanssien tai piirtäen.
Miten palata kouluopetukseen pitkän tauon jälkeen? Kuinka tehdä oppimisesta hauskempaa ja tuloksellista? Miten saada kaikki oppilaat mukaan ja kokemaan olevansa osa porukkaa? Diakin tämän vuoden TKI-Kärjet-kisaan osallistuva video kertoo, että keinoja löytyy ja tuloksia voi mitata! 

AMKien vuoden parhaasta TKI-työstä kilpaillaan TKI-kärjet 2020 -kilpailussa. Äänestä nyt käynnissä olevassa kilpailussa antamalla yläpeukku suosikkivideollesi YouTubessa.

Pääset katsomaan kilpailuvideoita täällä. Eniten tykkäyksiä saanut video voittaa. Etsi siis suosikkisi ja äänestä! Diakista mukana oleva video kilpailee numerolla 11. Äänestysaikaa on 2.12. saakka!

Itseilmaisun menetelmät paransivat oppilaiden hyvinvointia

Kisavideon lähettäneessä, Diakin hallinnoimassa Express Yourself! -hankkeessa edistettiin sosiaalista osallisuutta, opiskelumotivaatiota ja koettua hyvinvointia eri puolilla Eurooppaa viiden kerran koulutuskokonaisuuden avulla. Harjoitusten kautta luokkaopetukseen tuotiin itseilmaisun ja ryhmäytymisen elementtejä rennossa ja toisia kunnioittavassa ilmapiirissä.

Koulutuskokonaisuuden vaikutukset 500 osallistujalle todennettiin Diakissa nuorille kehitetyllä 3X10D®-elämäntilannemittarilla. 80 % osallistujista koki oppineensa tuntemaan luokkatovereitaan paremmin. 75 % kertoi opiskelumotivaationsa nousseen harjoitusten myötä. Elämäänsä erittäin tyytyväisten osuus kasvoi 54 %:sta 69 %:iin.

–          Oppilaiden sosiaalista osallisuutta, opiskelumotivaatiota ja koettua hyvinvointia saatiin tuettua yllättävän hyvin jo viiden kerran koulutuskokonaisuuden avulla, arvioi projektipäällikkö Niko Nummela Diakista.

Koulutuskokonaisuus on vapaasti käytettävissä neljällä eri kielellä (englanti, liettua, saksa, espanja) kouluopetuksen tai muun ryhmätoiminnan tukena. Monet harjoituksista voidaan toteuttaa turvavälejä noudattaen tai kokonaan verkossa tilanteen niin vaatiessa.​​​​​​​

Tietoa TKI-Kärjet2020-kilpailusta

TKI-Kärjet-kilpailun järjestäjänä toimii AMKien TKI-johdon verkosto. Ammattikorkeakoulujen väliseen kilpailuun osallistutaan tänä vuonna videolla, jossa keskitytään tekemiseen, oppimiseen ja osallistumiseen – eli siihen mitä TKI-toiminta käytännössä on. Kilpailun voittaja ratkaistaan kaikille avoimella yleisöäänestyksellä YouTubessa.

Pääset katsomaan TKI-Kärjet2020-kilpailuvideoita tästä linkistä.

Annat äänesi valitsemallesi videolle painamalla yläpeukku-painiketta videon alla YouTubessa. Alapeukut eivät vaikuta äänestystulokseen. Äänestys sulkeutuu ke 2.12., ja voittaja julkistetaan osana Avoimen tieteen syyspäivien ohjelmaa ma 7.12.

Lisätietoja kilpailusta ja hankkeesta

Lue lisää Avoimen tieteen syyspäivien ohjelmasta ja katso palkintojenjako tapahtuman verkkosivuilta!

Express Yourself -hankkeesta voit lukea lisää hankkeen nettisivuilta ja mediatiedotteesta.

Express Yourself! Inclusive Grouping in Schools -hanketta luotsaa Diakonia-ammattikorkeakoulu eli Diak Suomesta. Kumppaneina ovat I&F Irlannista, Fachhochschule der Diakonie Saksasta, KAI Liettuasta, Defoin Espanjasta ja Loisto Setlementti Suomesta. Hanketta osarahoittaa EU:n Erasmus+-ohjelma.

Videon tiedot:

Videon toteutus ja animointi: Videolle Oy

Alkuperäiset piirroshahmot: Nelli Ahosola

Tilaaja, sisällöt: Diak