Siirry sisältöön

Poikkeusjärjestelyt ja opiskelu kampuksilla 1.6.2020 alkaen

Alla tietoa kesäajan aikatauluista ja ohjeista. Jos sinulla tulee aiheeseen liittyen kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen korona@diak.fi.

Diak aloittaa asteittaisen palautumisen koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta ja avaa kampuksensa opiskelijoille 1.6. alkaen

Diakin kirjasto- ja tietopalveluiden asiakaspalvelu avautuu kampuksilla, mutta opintotoimisto sekä it-palvelut palvelevat kesän ajan pääasiassa verkossa ja lähipalvelua on saatavilla tarpeen mukaan. Kampusten yleiset tilat ovat osittain käytettävissä muille kuin riskiryhmään kuuluville vierailijoille kesäaukioloaikojen mukaan.

Kampukset ovat kiinni valintakokeiden ja kesätauon ajan 22.6.-2.8.

Opetus kesällä

Diakin kesäopetus toteutetaan pääosin verkon kautta. Kesäkuun yleinen tentti 11.6. järjestetään verkossa. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tiedotamme opiskelijoita syyslukukauden järjestelyistä kesän aikana. Opinnot alkavat normaalin aikataulun mukaisesti joko lähi- tai etäopetuksena.

Syyslukukaudella normaalia enemmän etäopetusta

Syyslukukauden opetuksiin valmistaudumme lisäämällä etäopetuksen määrää. Katsomme jakso- ja ryhmäkohtaisesti, mitkä opinnoista toteutuvat lähiopetuksena kampuksella ja mitkä etäopetuksena. Etäopetuksen lisäämisellä ei ole vaikutusta opetuksen aikatauluihin.

Järjestelyn tavoitteena on vähentää kullakin kampuksella samaan aikaan läsnä olevien opiskelijoiden määrää. Näin pystymme varmistamaan kaikille turvalliset opiskeluolosuhteet.

Pyrimme siihen, että kaikki ryhmät pääsevät syksyn aikana osallistumaan myös lähiopetukseen (mikäli ryhmällä olisi normaalioloissa lähiopetusta syyslukukaudella).

Tavoitteena on, että lukujärjestysten valmistuessa olisi jo tiedossa, mitkä opetuksista toteutuvat etänä ja mitkä lähiopetuksena. Muutoksia saattaa kuitenkin tulla vielä lukujärjestysten julkaisun jälkeen. Mikäli muutoksia tulee, muuttuneesta opetuspaikasta (tila kampuksella / etäyhteys) tulee tieto lukujärjestykseen. Lukukausivastaavat myös informoivat muutoksista vastuullaan olevia ryhmiä.

Tästä tulee tarkempaa infoa kesäkuussa, kun järjestelyt ovat selvillä.

Mikäli koronatilanteessa tapahtuu käänne pahempaan, seuraamme valtakunnallisia ohjeistuksia ja suosituksia teemme tarvittaessa muutoksia opetuksen toteutustapaan.

Liikkuminen ja opiskelijaruokailu kampuksilla 1.6. alkaen

Helsingin-kampus on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-16 maanantaista 1.6. alkaen. Kampuksen 2. ja 6. kerroksen tilat ovat vierailijoiden käytettävissä ja muut tilat on rajattu pois käytöstä. Kuudennen kerroksen pienryhmätiloissa saa työskennellä enintään kaksi henkilöä kerrallaan.

Helsingin-kampuksen ravintolapalvelut eivät ole auki kesällä.

Oulun-kampuksen kirjasto ja aulatilat ovat vierailijoiden käytettävissä kesäkuussa ma-pe klo 10-14. Opiskelijaravintola tiedottaa aukioloista nettisivuillaan.

Pieksämäen-kampuksella opiskelijatilat ovat vierailijoiden käytettävissä ma-pe klo 9-15. Kirjaston ovet ovat lukossa, mutta soittamalla ovelta pääsee sisälle. Opiskelijaravintola on suljettu elokuulle asti.

Porin-kampuksella vain aulapalvelut ovat kesällä auki ma-pe klo 8-15. Opiskelijaravintola on kesän ajan kiinni.

Turun-kampus on auki rajoitetusti (esimerkiksi tulostamista varten) ma-pe klo 8-16. Opiskelijaravintola on kiinni kesän ajan.

Kaikki Diakin kampukset ovat suljettuina 22.6.-2.8.

Kampuspalvelut

Diakin kampuspalvelut toimivat kesäkuun alusta lähtien pääosin verkon välityksellä, ks. lisätiedot alla. Kesäkuun alusta lähtien lähipalvelusta sovitaan erikseen kampusten aukioloaikojen mukaan. Opiskelija voi olla yhteydessä opiskelija- tai it-palveluihin, jos tarvitsee tukea paikan päällä kampuksella.

Näin toimivat Diakin kampuspalvelut verkossa:

 • Opintotoimistot: Kampusten opintotoimistot palvelevat osoitteessa opintotoimisto@diak.fi ja opintotoimistojen puhelinnumerot ja palveluajat löytyvät opintototoimistojen sivustolta. Voit sopia ajanvarauksella tapaamisen opintotoimistoon, jos olet palauttamassa esimerkiksi opinnäytetyön paperiversion.
 • IT-palvelut: IT:n palveluportaali tuki.diak.fi, sähköposti tuki@diak.fi ja puhelinpalvelu 029 469 6070, avoinna ma–pe klo 8–17. Tarkempaa tietoa ja ohjeita löytyy IT:n sivustolta
 • Opiskelijan KV-palvelut: international.office@diak.fi. Etävastaanottoaikoja (puhelin, Colla, Teams, Skype) voi varata sähköpostitse.
 • Opinto-ohjaus: varaa aika opinto-ohjaajallesi MyDiakin kautta. Opinto-ohjaus tapahtuu verkossa, puhelimitse tai sähköpostitse.
 • Kirjaston palvelut: Kirjaston sivulle libguides.diak.fi/korona on koottu kaikki palvelut ja palveluajat.
 • Hakijapalvelut: hakuasioissa palvellaan osoitteessa hakijapalvelut@diak.fi ja puhelinnumero on 0400 725 384. Hakijapalveluiden sivut täällä
 • Kuraattorit ja muut opiskeluhyvinvoinnin tukipalvelut ovat opiskelijoiden käytettävissä niin koronavirustilanteesta johtuvissa kysymyksissä kuin muissa keskustelutarpeissa. Oman kampuksen tukipalveluiden yhteystiedot löytyvät täältä. 

Kirjasto– ja tietopalvelut kesäkuussa

Diakin kampuskirjastot Helsingissä, Pieksämäellä ja Oulussa aukeavat 1.6. Tarkista aukioloajat Diakin Finnasta. Tarkemmat lainaus- ja palautuskäytänteet löytyvät kirjaston korona-ajan palveluoppaasta.

Uusien lainojen eräpäiväksi tulee 12.8., ellei uusittavaan lainaan kohdistu varauksia. Voit tarkistaa omien lainojesi eräpäivät Tuudosta (edellyttää kirjastokortin aktivoimista) tai kirjautumalla omiin tietoihin Diakin Finnaan.

E- aineistot löytyvät kirjautumalla Haka-tunnuksilla Diakin Finnaan.

 • Kirjaston chat päivystää ma – pe klo 9- 14 (14.5.-18.6.) Chat löytyy Diakin Finnasta  sivun oikeasta alareunasta.
 • Henkilökohtainen tiedonhaun ohjaus pääsääntöisesti etänä. Tiedonhaun avoin verkko-ohjaus tiistaisin klo 12.30 – 14.00 ja torstaisin klo 15.00 – 16.00

Turun-kampuksen kirjastopalvelut TUAMKin kirjastoa käyttäville tarkemmat aukiolotiedot ja käytänteet löytyvät täältä.   

Porin-kampuksen kirjastoa käyttäville tarkemmat aukiolotiedot ja käytänteet löytyvät täältä

Turvallisuus kampuksilla poikkeusaikana

Kampuksilla liikkuessa noudatetaan viranomaisten ohjeita kokoontumisrajoituksiin, hygieniaan, turvaväleihin ja muuhun turvallisuuteen liittyen.

Sairastuneiden olevien ja riskiryhmiin kuuluvien opiskelijoiden, henkilökunnan ja muiden yhteistyökumppaneiden tulee välttää Diakin kampuksille saapumista jatkossakin.

Yleisiä poikkeusajan turvallisuusohjeita ovat:

 • Yli 50 hengen kokoontumiset kampusten tiloissa ovat kielletty 31.7. asti
 • Riittävä kahden metrin turvaväli kanssaihmisiin tulee huomioida kampuksella liikkuessa
 • Hyvää käsi– ja yskimishygieniaa on noudatettava
 • Asioithan kirjaston, it-tuen ja opiskelijapalveluiden asiakaspalvelussa mahdollisimman nopeasti.

Kampuksilla on saatavana turvavarusteita, kuten käsidesiä ja pintojen puhdistajia. Henkilökunta saattaa käyttää suojautumisessa kasvomaskeja ja suojapleksejä asiakaspalvelutiloissa.

Huomioithan kampuksilla vieraillessa mahdolliset kulkemisen lisäohjeet, jotka on viestitty paikan päällä.

Opiskelijakunta O’Diako kesällä

O’Diakon toimisto Helsingin-kampuksella on kiinni 2.8. asti. Toimistolla voi käydä 22.6. asti ajanvarauksella osoitteen toiminnanjohtaja@odiako.fi kautta.

Muutokset mahdollisia

Palautumissuunnitelmaa täsmennetään ja tarvittaessa muutetaan Suomen hallituksen linjauksien mukaisesti. Seuraa Diakin viestintäkanavia (Tuudo, Moodle) ajantasaisen tiedon saamiseksi.