Kevään yhteishaku alkaa: Diakissa haussa 559 opiskelupaikkaa

Kuvituskuva
Korkeakoulujen kevään 2019 yhteishaun toinen vaihe alkaa tänään 20. maaliskuuta. Haku päättyy 3. huhtikuuta. Diakissa on haussa 559 aloituspaikkaa kahdeksassa sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen alan AMK-koulutuksessa ja kahdessa YAMK-koulutuksessa.

Koulutuksia järjestetään viidellä paikkakunnalla: Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Yhteishaun kanssa samanaikaisesti järjestetään lisähaku englanninkieliseen sosiaalialan YAMK-koulutukseen ja erillishaku korkeakoulutuksessa aliedustetuille ryhmille, kuten romani- ja maahanmuuttajataustaisille hakijoille. Erillishaussa voi hakea sairaanhoitaja- tai sosionomikoulutukseen Helsingin-kampukselle.

Kaikki keväällä haussa olevat koulutukset alkavat syksyllä 2019.

Diakissa on haussa seuraavat koulutukset:

 • sairaanhoitaja (AMK)
 • sairaanhoitaja (AMK), diakoninen hoitotyö
 • sosionomi (AMK)
 • sosionomi (AMK), diakoniatyö
 • sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö
 • terveydenhoitaja (AMK)
 • tulkki (AMK), asioimistulkkaus
 • tulkki (AMK), viittomakielen ja puhevammaisten tulkkaus
 • Arvo- ja yhteisölähtöinen työn kehittäminen (YAMK)
 • Syrjäytymisvaarassa olevien terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen (YAMK)
 • Master’s Degree in Community Development and Conflict Resolution

Suurin sosiaalialalla ja kirkon alalla

Diakista valmistutaan auttamisen ammattilaisiksi monenlaisiin rooleihin ja ympäristöihin. Diakista valmistuneilla on vahva ammattiosaaminen, hyvät yhteistyötaidot, kyky toimia monikulttuurisissa ympäristöissä ja valmiudet oman työn kehittämiseen sekä elinikäiseen oppimiseen.

Diak on ylivoimaisesti suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä Suomessa. Diak vastaa yli 90 prosentista Suomen evankelis-luterilaisen kirkon diakonian, nuorisotyön ja lapsityön virkoihin kelpoistavasta ammattikorkeakoulutuksesta.

Lisätiedot: