Siirry sisältöön

Englanninkielisille sote-alan AMK-koulutuksille riittää kysyntää

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 17.1.2024. Diakonia-ammattikorkeakoulun englanninkieliset AMK-tutkinnot vetivät jälleen hyvin hakijoita.

Diakin englanninkielisiin AMK-tutkintoihin haki yhteensä 1981 hakijaa. Hakijoiden yleisimmät asuinmaat olivat Suomi, Nigeria ja Nepal.

Diakissa oli tarjolla 80 aloituspaikkaa englanninkielisiin AMK-koulutuksiin sosiaali- ja terveysaloilla Helsingin-kampuksella. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Hakijamäärät koulutuksiin olivat

  • Bachelor of Health Care, Nursing: 996 hakijaa
  • Bachelor of Social Services: 1057 hakijaa

Hienoon hakijamäärään on vaikuttanut muun muassa viime keväänä käyttöön otettu ammattikorkeakoulujen yhteinen englanninkielisten AMK-koulutusten valintakoe, joka tehdään täysin etänä. Hakijan ei siis tarvitse matkustaa Suomeen osallistuakseen valintakokeeseen.

Valintakokeet

Diakin englanninkielisessä sosionomikoulutuksessa käytetään ammattikorkeakoulujen yhteistä valintakoetta International UAS Examia. Valintakokeessa on yksi vaihe, ja se järjestetään kokonaan verkossa maaliskuussa.

Diak järjestää oman, kaksivaiheisen valintakokeen englanninkieliseen sairaanhoitajakoulutukseen. Ensimmäinen vaihe järjestetään Diakin Helsingin-kampuksella 15.2.2024 ja toinen vaihe verkon kautta 4.–5.3.2024. Diakin englanninkieliseen sairaanhoitajakoulutukseen hakevan tulee osata suomen kieltä vähintään tasolla B1.

Diak ei käytä valintakokeiden lisäksi muita valintatapoja englanninkielisissä koulutuksissa.

Lue lisää valintakokeista Diakin sivuilta.

Valinnan tulokset

Diakin koulutusten opiskelijavalinnat varmistuvat 10.4.2024 mennessä. Kerromme verkkosivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise verkossa.

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 11.7.2024 klo 15 mennessä.

Kevään toinen yhteishaku

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku järjestetään 13.–27.3.2024. Haussa ovat mukana Diakin suomenkieliset AMK-koulutukset Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla ja DiakHub Itä-Suomessa sekä YAMK-koulutukset, jotka toteutetaan verkossa. Lisätietoja haussa olevista tutkinnoista löydät Yhteishaku-sivulta.

Lisätiedot

Lue lisää hakijan sivuilta.

Diakin hakijapalvelut, hakijapalvelut@diak.fi, p. 0400 725 384.