Siirry sisältöön

Päivitä osaamistasi sosiaali-, terveys- tai tulkkausalalla

Tarjoamme 15-20 opintopisteen laajuisia osaamiskokonaisuuksia avoimessa ammattikorkeakoulussamme ensi keväänä. Tutustu itsellesi sopivaan osaamiskokonaisuuteen ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautumiset käynnistyvät marraskuun alussa ja jatkuvat joulu-tammikuulle riippuen osaamiskokonaisuuteen kuuluvien opintojen aloituspäivämäärästä. Tarkista ilmoittautumisaikataulu ja mahdolliset esitietovaatimuksen jokaisen osaamiskokonaisuuden lisätiedoista.

Sosiaalialan osaamiskokonaisuudet

Osaamiskokonaisuudet on suunnattu moniammatillisissa yhteistyöverkostoissa toimiville sosiaalialan ammattilaisille osaamisen päivittämiseen ja syventämiseen. 

Mielenterveys- ja päihdetyö sosiaalialalla 15 op, Helsinki/ Pieksämäki

Osaamiskokonaisuus soveltuu sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille sekä moniammatillisissa yhteistyöverkostoissa toimiville ammattilaisille. Opinnoissa saa valmiuksia mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyön konteksteissa ja verkostoissa tapahtuviin työ-, ohjaus- ja neuvontatehtäviin.  

Voit valita, osallistutko lähiopetukseen Helsingin- vai Pieksämäen-kampuksella. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (ilmoittautumisaika 1.11.-25.12.2023) 

Lastensuojelutyö 15 op, verkkototeutus

Lisää osaamista lastensuojelutyöhön? Avoimen amk:n opintojen myötä kehität osaamistasi traumaorientaatiosta ja, systeemisestä ja suhdeperustaisesta työskentelystä lastensuojelutyössä sekä lastensuojelun sijais- ja jälkihuollosta. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (ilmoittautumisaika 1.11.2023-8.1.2024)

Varhaiskasvatus, lapsi- ja perhetyö 15 op, Helsinki/Pieksämäki

Osaamiskokonaisuus soveltuu sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille sekä moniammatillisissa yhteistyöverkostoissa toimiville ammattilaisille. Opinnot kuuluvat Diakin varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuuden antavaan opintopolkuun. 

Opinnot toteutuvat monimuoto-opintoina. Voit valita, osallistutko lähiopetukseen Helsingin- vai Pieksämäen-kampuksella. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (ilmoittautumisaika 1.11.2023-15.1.2024)

Terveysalan osaamiskokonaisuudet

Osaamiskokonaisuudet on suunnattu sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kätilöille ja sosionomeille osaamisen syventämiseen ja päivittämiseen. 

Kriittisesti sairaan hoitotyö 15 op, verkkototeutus

Koulutus syventää opiskelijan kriittisesti sairaan hoitotyön osaamista laaja-alaisesti huomioiden nykypäivän hoitotyön keskeisiä teemoja. Kokonaisuus soveltuu sairaanhoitajille, terveydenhoitajille ja kätilöille osaamisen syventämiseen ja päivittämiseen tai terveysalan amk-opiskelijalle, joka on suorittanut jo omassa tutkinnossaan aiheeseen liittyvät ammatilliset perusopinnot.  

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (ilmoittautumisaika 9.11.-18.12.2023)

Tulkkausalan osaamiskokonaisuudet

Osaamiskokonaisuudet on suunnattu tulkkausalan perusopinnoista kiinnostuneille tai tulkkausalan ammattilaisille, kuten asioimistulkeille, viittomakielen tulkeille, puhevammaisten tulkeille tai kommunikaatio-ohjaajille. 

Tulkkaus kasvatus- ja opetusalan toimintaympäristöissä 15 op, Helsinki

Opinnoissa perehdytään kasvatus- ja opetusalaan toimintaympäristönä, sille ominaisiin tulkkaustilanteisiin ja alaan liittyvään sanastoon ja käsitteisiin. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (ilmoittautumisaika 9.11.2023-1.1.2024)

Tulkkaus poliisi- ja oikeusalan toimintaympäristöissä 15 op, Helsinki

Opinnoissa perehdytään poliisi- ja oikeusalaan toimintaympäristönä, sille ominaisiin tulkkaustilanteisiin ja alaan liittyvään sanastoon ja käsitteisiin. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (ilmoittautumisaika 9.11.-18.12.2023)

Tulkkaus terveysalan toimintaympäristöissä 15 op, Helsinki

Opinnoissa perehdytään terveysalaan toimintaympäristönä, sille ominaisiin tulkkaustilanteisiin ja alaan liittyvään sanastoon ja käsitteisiin. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (ilmoittautumisaika 9.11.-25.12.2023) 

Kommunikaatio-ohjauksen pedagogiikka 20 op, Helsinki

Avoimen ammattikorkeakoulun osaamiskokonaisuuden tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet toimia tämän valitseman kommunikaatiomenetelmän ohjaajana perheille ja ryhmille sekä edelleen kehittää pedagogista osaamistaan työn ohessa. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (ilmoittautumisaika 9.11.-18.12.2023)

Ilmoittautuminen

Osaamiskokonaisuuksiin ilmoittaudutaan verkkokaupassa osaamiskokonaisuuskohtaisten linkkien kautta. Lukujärjestykset julkaistaan kesäkuussa ja opetuksen aikataulut löytyvät sen jälkeen ilmoittautumissivulta opintoihin sisältyvien opintojaksojen tiedoista avaamalla otsikon auki tai Diakin lukkarikoneesta (huom: muutokset mahdollisia). Kevään 2024 lukujärjestykset julkaistaan viimeistään 18.12.

Avoimen amk:n opintojen maksutapana on vain Paytrail, ellei opintojen tiedoissa erikseen toisin mainita. Opintomaksu peritään heti ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli saat paikan valitsemiisi opintoihin. Jos jäät varasijalle, opintomaksu peritään vasta, jos voimme tarjota sinulle peruutuspaikan valitsemiisi opintoihin.

Diakin avoimen ammattikorkeakoulun yleiset ilmoittautumisohjeet

Yhteystiedot

Diakin opintotoimisto
opintotoimisto.diak.fi
Puh. 029 469 6433 (ma-pe klo 9–11)