Siirry sisältöön

Syksyn työpajoista lisävahvistusta yrittäjän muutoskykyyn

Sydämen muotoinen lehtipuu ja hankkeen logot, kuten EU-lippulogo ja Vipuvoimaa-logo.
Haluaisitko oppia hyödyntämään tekoälyä työssäsi? Entä kiinnostaisiko sinua vahvistaa itsetuntemustasi ja tunnistaa vahvuuksiasi työelämän muutostilanteissa? Tai kaipaatko vahvistusta työelämän vuorovaikutustilanteisiin?

Tämä kaikki on mahdollista toteuttaa tänä syksynä osallistumalla Diakonia-ammattikorkeakoulun yrityksille suunnattuihin maksuttomiin työpajoihin. Tekoälystä kouluttamaan saapuvat alan huippuasiantuntijat Antti Merilehto ja Lauri Järvilehto. Inhimillisen kohtaamisen voimasta puhumaan saapuu palkittu terapeutti, kouluttaja ja kirjailija Tommy Hellsten.

Työpajat ovat ensisijaisesti tarkoitettuja sote-alan yrittäjille ja järjestöille, yhteiskunnallisille yrittäjille sekä yritysten henkilöstölle. Työelämän vuorovaikutus -webinaarisarja on kuitenkin avoin kaikille taustasta riippumatta.

Tutustu koko tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan jo nyt!

Syksyn 2023 työpajat

Mielenterveys puheeksi työpaikalla, 29.8.2023

Mielenterveys ei välttämättä näy ulospäin, mutta se vaikuttaa työpaikalla moneen asiaan. Tässä työpajassa opit, kuinka voit vahvistaa työntekijöiden voimavaroja ja tukea heidän mielenterveyttään. Opit soveltamaan Erätauko-menetelmää mielenterveyden puheeksi ottamiseen.

Mielenterveydestä puhuminen työpaikalla ennaltaehkäisee ongelmia ja antaa työyhteisölle eväitä työkyvyn ylläpitämiseen. Avoin keskustelu luo luottamusta työnantajaa ja esihenkilöitä kohtaan.

Kouluttajana Päivi Vuokila-Oikkonen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.

Mitä tulee työpaikalleni mukanani?, 30.8.2023

Kukaan ei ole tabula rasa! Tässä työpajassa perehdytään ohjatusti omaan menneisyyteen, ja siellä syntyneisiin voimavaroihin, kykyihin ja taitoihin. Kuinka valjastaa aiempi osaaminen hyödyksi nykyisessä työssä?

Työpaja sopii kaikille, jotka haluavat kartoittaa omaa osaamistaan ja oppia saamaan itsestään täyden potentiaalin irti. Omien vahvuuksien ja osaamisen tunnistaminen auttaa erityisesti työn suunnittelussa, priorisoinnissa ja tiimityöskentelyssä.

Kouluttajana Päivi Vuokila-Oikkonen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.

Kohti muutosta: tehosta työtä tekoälyllä! (yhteistyössä Haaga-Helian kanssa), 6.9.2023

Huippukouluttajat Antti Merilehto ja Lauri Järvilehto opastavat sinut tekoälyn saloihin ja kertovat konkreettisesti, kuinka hyödyntää tekoälyä yritystoiminnassa. Yrityksen edustajat voivat osallistua joko yleiseen tekoälytyökaluja esittelevään työpajaan tai erityisesti sote-alan yrityksille suunnattuun työpajaan. Muu ohjelma on avoin kaikille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Työhyvinvointi ja vuorovaikutustaidot, 21.9.2023

Ihmisten välinen yhteistyö rakentuu vuorovaikutukselle, joka on keskeisesti yhteydessä työpaikan ilmapiiriin, työhyvinvointiin ja työn sujuvuuteen. Tässä työpajassa pureudumme omiin vuorovaikutustaitoihimme ja pohdimme, millaiset vuorovaikutuskeinot toimivat parhaiten työelämän eri tilanteissa.

Työpajan jälkeen osaat reflektoida omia vuorovaikutustaitojasi ja opit työhyvinvointia edistäviä tapoja kommunikoida. Vuorovaikutuksen työkalupakin päivitys antaa uutta puhtia työhön niin esihenkilöille kuin kaikille ihmisten kanssa työskenteleville, eli siis myös myynnin, asiakaspalvelun, markkinoinnin ja HR:n tehtävissä toimiville.

Kouluttajana Lena Segler-Heikkilä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.

Johtaminen ja vuorovaikutustaidot (mukana Tommy Hellsten), 21.9.2023

Johtajuus on vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa. Tämä työpaja on suunnattu sinulle, joka haluat oppia paremmaksi ja ihmisläheisemmäksi johtajaksi sekä kehittää itsereflektiotasi ja ihmistuntemustasi.

Hyvät vuorovaikutustaidot tekevät sinusta paitsi paremman johtajan myös parantavat työntekijöidesi hyvinvointia. Nykyaikaisessa johtajuudessa hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky itsereflektioon ovat kaiken muun kulmakiviä. Toimiva vuorovaikutus johdon kanssa edistää henkilöstön hyvinvointia sekä rohkaisee ideoimaan ja antamaan palautetta.

Työpaja päättyy palkitun terapeutin, kouluttajan ja kirjailijan Tommy Hellstenin inspiroivaan luentoon Inhimillisen kohtaamisen voima – tie rohkeaan ja levolliseen vaikuttamiseen.

Kouluttajana Lena Segler-Heikkilä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.

Työelämän vuorovaikutus -webinaarisarja (kaikille avoin)

Tervetuloa elo-syyskuussa kehittämään vuorovaikutusosaamista maksuttomiin, etäyhteydellä järjestettäviin työpajoihin! Vuorovaikutustaidot ovat keskeinen työelämätaito, josta on hyötyä niin johtamisessa, myynnissä, markkinoinnissa kuin rekrytoinnissakin.

Työpajat ja ajankohdat:

  • Kulttuurienvälinen vuorovaikutus to 17.8. klo 13.00–14.30
  • Kielitietoinen työyhteisö to 31.8. klo 13.00–14.30
  • Työhyvinvointi ja vuorovaikutustaidot to 14.9. klo 13.00–14.30
  • Johtaminen ja vuorovaikutustaidot to 28.9. klo 13.00–14.30

Kouluttajana Lena Segler-Heikkilä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.

Jäikö kysyttävää? Otathan yhteyttä

Tapahtumatuottaja Veera Semi, puh. 050 331 9406, veera.semi@diak.fi

Projektikoordinaattori Jari Karjalainen, puh. 050 327 7378, jari.karjalainen@diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu järjestää nämä tapahtumat osana Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (REACT, Etelä-Suomi) -hanketta, joka tarjoaa vuonna 2023 muutoskyvykkyyttä tukevia mikro-opintoja, tapahtumia ja palveluja eteläsuomalaisille yrittäjille.

Hanke on rahoitettu REACT-EU -rahoituksella osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Tutustu hankkeen muuhun tarjontaan: https://www.yritystenmuutoskumppanina.fi/

Hankkeen kaikkien toteuttajien logot, EU-logo ja Vipuvoimaa EU:sta logo.