Siirry sisältöön

KM Assi Kukkosesta Diakin strategiajohtaja

Kuvassa on Assi Kukkonen
KM Assi Kukkonen on nimitetty Diakonia-ammattikorkeakoulun määräaikaisen strategiajohtajan tehtävään 31.12.2023 saakka. Kukkonen aloittaa tehtävässä heti. Hän siirtyy strategiajohtajaksi Diakin sosiaalialan koulutuspäällikön tehtävästä.

– Diakin strategia on kunnianhimoinen ja tavoitteidemme saavuttaminen on kriittistä koko Diakin toiminnan kannalta. Samaan aikaan uudistamme organisaatiota ja ratkaisemme talouteemme liittyviä ongelmia. Haasteellisessa tilanteessa haluamme turvata strategiamme yhdenmukaisen toteutumisen, ja tätä tehtävää Kukkonen tulee nyt toteuttamaan, taustoittaa Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Kukkosella on vahvat näytöt laajojen strategisten muutosten johtamisesta THL:n alaisessa lastensuojeluyksikössä ja erityiskoulussa vuosina 2012– 2020 sekä uuden koulutusohjelman käynnistämisestä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa XAMKissa. Kukkonen viimeistelee kasvatussosiologian tieteenalalle sijoittuvaa väitöskirjatutkimusta ja väittelee kasvatustieteen tohtoriksi vuoden 2023 aikana.

– Strategiajohtajan tehtävä on erittäin kiinnostava ja merkityksellinen. Lähden hoitamaan tehtävää motivoituneena ja tulevaisuusorientoituneesti, Assi Kukkonen sanoo.

Diakissa strategiatyötä on tehty uudella vaihteella vuoden 2022 alusta lähtien, kun se otti uudenlaisen strategisen johtamisen mallin käyttöön. Objectives and Key Results (OKR) -malli on osoittautunut tehokkaaksi ja systemaattiseksi metodiksi toteuttaa strategiaa. Lue lisää Diakin uudenlaisesta strategisesta johtamisesta Dialogi-mediasta.