Siirry sisältöön

Diakille 30 lisäpaikkaa sairaanhoitajakoulutukseen Itä-Suomessa

Sairaanhoitajaopiskelijoita potilaan sängyn ympärillä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt noin 10 miljoonan euron rahoituksesta itäisen Suomen elinvoiman vahvistamiseksi. Rahoituksesta 630 000 euroa on myönnetty Diakille sairaanhoitajakoulutuksen aloituspaikkojen kasvattamiseksi. Tämä tarkoittaa 30 aloituspaikan lisäystä DiakHub Itä-Suomen sairaanhoitajakoulutukseen.

– Aloituspaikkojen lisäys on hieno uutinen. Se auttaa osaltaan paikkaamaan terveysalan osaajien puutetta Itä-Suomen alueella ja siten vastaa työvoimapulaan, iloitsee Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Nyt myönnetyt aloituspaikat kohdentuvat DiakHub Itä-Suomen syksyllä 2023 alkavaan sairaanhoitajakoulutukseen. DiakHub Itä-Suomi on Diakin liikkuva koulutus- ja kehittämisyksikkö, joka toimii Pieksämäeltä käsin. Se vastaa Itä- ja Keski-Suomen alueilta lähtevään koulutustarpeeseen kouluttamalla erityisellä liikkuvalla koulutusmallilla ja verkkopainotteisesti sosiaali-, terveys- ja kirkon alojen ammattilaisia.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän rahoituksen taustalla on tarve vahvistaa itäisen Suomen elinvoimaa Venäjän hyökkäyssodan seurauksena sulkeutuneen rajan sekä alueen rakenteellisten haasteiden, kuten työllisyystilanteen ja investointien puutteen vuoksi.

Kokonaisuudessa nyt myönnetty rahoitus tuottee 257 uutta aloituspaikkaa itäisen Suomen alueella vuonna 2023 alkaviin koulutuksiin. Näistä 182 aloituspaikkaa kohdentuu ammattikorkeakouluille. Valinnat tehtiin korkeakoulujen esitysten pohjalta painottaen työvoima- ja osaajatarvetta sekä koulutusten kytkeytymistä korkeakoulun strategiaan.

Lue opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote aiheesta.