Siirry sisältöön

Liikkuva koulutus- ja kehittämisyksikkö DiakHub Itä-Suomi

DiakHub Itä-Suomi on Diakonia-ammattikorkeakoulun liikkuva koulutus- ja kehittämisyksikkö, joka toimii Pieksämäeltä käsin. Vastaamme Itä- ja Keski-Suomen alueilta lähtevään koulutustarpeeseen kouluttamalla erityisellä liikkuvalla koulutusmallilla ja verkkopainotteisesti sosiaali-, terveys- ja kirkon alojen ammattilaisia.

DiakHub Itä-Suomessa tehdään myös työelämän tarpeisiin räätälöityä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Ratkomme alueen haasteita yhdessä työelämäkumppaneiden, DiakHub Itä-Suomen opiskelijoiden, opettajien sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimijoiden kanssa. Räätälöimme myös maksullisia tilauskoulutuksia. 

DiakHub Itä-Suomi kouluttaa ja kehittää yhdessä kumppaneiden kanssa. Sen toiminta koostuu työelämäfoorumeista, koulutusten työelämäryhmistä, temaattisista kehittämisfoorumeista ja kumppanitapaamisista. Työelämäfoorumeissa tunnistetaan eri alueiden rajat ylittäviä koulutus- ja kehittämistarpeita. Koulutusten työelämäryhmissä yhteiskehitetään tutkintokoulutuksia ja kartoitetaan jatkuvan oppimisen tarpeita. Temaattisissa kehittämisfoorumeissa tunnistetaan uusien kkehittämishankkeiden tarpeita ja ideoidaan niiden toteutusta. Kumppanitapaamisissa sovitaan yhteistyöstä ja kuunellaan kumppanin tarpeita.

 


Koulutustoiminta alkoi syksyllä 2023 

DiakHub Itä-Suomen koulutustarjontaan kuuluu toiminnan alkuvaiheessa sosiaali-, terveys- ja kirkon alojen AMK-koulutuksia, joita toteutetaan verkkopainotteisena monimuotokoulutuksena eri puolilla Itä- ja Keski-Suomea. DiakHub Itä-Suomen ensimmäiset koulutukset ovat alkaneet syksyllä 2023 Joensuussa ja Pieksämäellä.  

DiakHub Itä-Suomi tarjoaa tutkintokoulutuksia, jatkuvaa oppimista, kehittämishankkeita ja tilauskoulutuksia. Se tuottaa yli 50 osaajaa vuodessa sosiaali-, terveys- ja kirkon alalle. 95% opiskelijoista työllistyy vuoden sisällä valmistumisesta. DiakHub Itä-Suomi saa vuodessa nnoin 621 000 euroa ulkoista rahoitusta Itä-Suomessa toteutuviin kehittämishankkeisiin.

Tavoitteenamme on tuoda AMK-tason koulutuksia Itä- ja Keski-Suomen alueella sinne, missä niille on tarvetta työelämän toiveiden mukaan. Koulutukset suunnitellaan yhdessä työelämätoimijoiden, kuten hyvinvointialueiden, yritysten, hiippakuntien ja seurakuntien, kanssa. Koulutukset toteutetaan paikallisten yhteistyökumppaneiden tiloissa ja verkossa. Räätälöimme myös maksullisia tilauskoulutuksia.


Yhdessä verkossa 

DiakHub Itä-Suomen koulutukset järjestetään verkkopainotteisina monimuotokoulutuksina, joihin kuuluu myös työskentelyä alueellisissa pienryhmissä. Pienryhmissä opiskelijat pääsevät tekemään kehittämistehtäviä ja muita opintoihin kuuluvia ryhmätöitä yhdessä työelämän ja opettajien kanssa. Käytännön taitojen oppimiseksi opetusta järjestetään myös paikan päällä lähiopetuksena.  

Periaatteenamme onkin: Teoria joustavasti etänä – käytäntö laadukkaasti oppien paikan päällä. 


Ketterää kehittämistä

Me Diakonia-ammattikorkeakoulussa haluamme etsiä aiempaa joustavampia ja ketterämpiä tapoja vastata työelämän tarpeisiin muuttuvassa maailmassa. DiakHub Itä-Suomen keskeinen toimintaperiaate on kehittää ratkaisuja sosiaali- ja terveysalan sekä seurakuntien arjesta nouseviin aitoihin ongelmiin yhdessä palvelujen tilaajien, tuottajien ja käyttäjien kanssa. 

DiakHub Itä-Suomi kouluttaa työelämälähtöisesti ja kehittää yhteiskehittämisen metodeja käyttäen. Se hyödyntää toiminnassaan alueellisia, valtakunnallisia ja kansainvälisiä kumppanuuksia.

Onko sinulla mielessä asia, jota tulisi kehittää esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja työllisyyspalveluissa tai seurakuntien toiminnassa? Kaipaatko uusia toimintamalleja yhdistysten, hyvinvointialueiden ja kuntien väliseen yhteistyöhön? Ota yhteyttä! Ideoidaan yhdessä kehittämishanke, joka etsii ratkaisua havaittuun ongelmaan.


Toimipaikat

DiakHub Itä-Suomi: Pieksämäen toimipiste

Huvilakatu 31 B, 76130 Pieksämäki
Katso aukioloajat
Katso kampusravintolan sivut

Diakin Pieksämäen-kampus sijaitsee noin kahden kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja rautatieasemasta, Hiekanpään kampusalueella.

Diakin toimitilat sijaitsevat samassa B-rakennuksessa STEP-koulutuksen kanssa, mikä luo mukavan ja aktiivisen opiskelutunnelman sekä koulutuksellisia yhteistyön mahdollisuuksia.

DiakHub Itä-Suomi: Joensuu, Vaivion kurssikeskus

Sairaanhoitaja. diakoninen hoitotyö (AMK) -opinnot alkoivat Vaivion kurssikeskuksessa 14.8.2023. Osoite on Vaiviontie 21 B, 83460 Harinjärvi.

Katso lisätiedot majoituksesta Vaiviossa Majoittuminen ja matkustaminen -sivulta.

DiakHub Itä-Suomi: Joensuu, Riveria

Osa opetuksesta, kuten taitopajat ja simulaatiot, toteutuu Riverialla.

Osoite on Peltolankatu 4, 80220 Joensuu.


Tietoa DiakHub Itä-Suomen uusille opiskelijoille

Tutustu uuden opiskelijan infopakettiin.


Kiinnostuitko?  

Hakemiseen liittyvissä asioissa sinua palvelee Diakin hakijapalvelut.

Opiskeluun liittyvissä asioissa palvelee Diakin opintotoimisto.

Jos sinulla heräsi yleistä kysyttävää DiakHub Itä-Suomen toiminnasta, ole yhteydessä Diakin viestintään Aura Vuorenrinteeseen: aura.vuorenrinne@diak.fi.

 

DiakHub Itä-Suomi