Siirry sisältöön

Pätevöidy sairaanhoitajaksi Diakin koulutuksessa – hakuaikaa jatkettu

Sairaanhoitajaopiskelevat harjoittelevat hoitotyötä
Oletko opiskellut sairaanhoitajaksi ulkomailla? Osallistumalla sairaanhoitajan pätevöitymiskoulutukseen voit työskennellä sairaanhoitajana Suomessa tai muualla EU:ssa. Hae koulutukseen 31.10.–18.11.2022.

Uusi koulutus on tarkoitettu suomen kieltä osaaville ulkomaalaistaustaisille henkilöille, jotka ovat kotimaassaan hankkineet bachelor-tason sairaanhoitajakoulutuksen, mutta joilta puuttuu pätevyys toimia sairaanhoitajana Suomessa tai EU:n alueella.

Sairaanhoitajan pätevöitymiskoulutuksen myötä EU-/ETA-alueen ulkopuolella sairaanhoitajatutkinnon suorittanut voi saada Valviran myöntämän pätevyyden toimia sairaanhoitajana Suomessa tai muualla EU:n alueella.

Diakin terveysalan lehtori Riikka Tuominen kannustaa hakemaan koulutukseen, vaikka opiskelu vieraalla kielellä jännittäisi. Tukea on opiskelijoille luvassa koko opintomatkan ajan.

– Opiskelijat saavat vahvaa yksilöllistä ja ryhmämuotoista ohjausta ja tukea opinnoissaan sekä mahdollisuuden parantaa ammatillista kielitaitoaan. Kielitaidon ohella koulutus vahvistaa opiskelijoiden ammatillista osaamista ja motivaatiota, Tuominen sanoo.

Pätevöitymiskoulutus tuottaa uusia osaajia sote-alan työnantajien palvelukseen. Lisäksi tavoitteena on tukea myös työelämäkumppaneiden ohjaustaitoja.

– Tavoitteena tarjota myös ohjaajakoulutusta maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden ohjaukseen työelämäkumppaneille.

Koulutus alkaa joulukuussa 2022. Opiskelujen kesto on yhdestä vuodesta korkeintaan puoleentoista vuoteen. Opiskelija saa koulutukseen sisältyvistä suomen kielen opinnoista riittävän kielitaidon sairaanhoitajan tehtävissä työskentelyyn. Koulutukseen otetaan 50 opiskelijaa.

Sairaanhoitajan pätevöitymiskoulutus

  • hakuaika koulutukseen on 31.10.–18.11.2022
  • monimuotokoulutuksen opinnot alkavat joulukuussa Diakin Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla (opiskelijaryhmien täyttyessä)
  • opintoihin haetaan hakulomakkeella, joka sulkeutuu 18.11.2022 kello 15.00
  • lisätiedot ja hakuohjeet Diakin verkkosivuilla
  • koulutusta rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.