Siirry sisältöön

BIP – kansainvälistymistä ja tulevaisuuden taitoja

Mirka Lähdeaho-Vilén ja Cucu Wasseh istuvat sohvalla ja puhuvat kameralle.
Monimuotoinen intensiivikurssi, Blended Intensive Programme (BIP), on loistava mahdollisuus saada kansainvälistä kokemusta, verkostoitua ja oppia uutta. Sosionomiopiskelija Mirka Lähdeaho-Vilén osallistui elokuussa Asset-based Community Development BIP -toteutukselle ja kertoo kokemuksiaan siitä. Ilmoittautuminen kevään 2023 BIP-opintojaksoille on nyt auki.

Mirka Lähdeaho-Vilén opiskelee sosionomiksi ensimmäistä vuotta Helsingin-kampuksella. Hän on monimuoto-opiskelija eli työskentelee opintojen ohessa. Mirka osallistui Asset-based Community Development BIP -toteutukselle, jossa pureuduttiin yhteisölähtöiseen työskentelyyn erityisesti sosiaali-, kirkon ja nuorisotyön aloilla.

1. Minkälainen oli oma kokemuksesi Asset-based Community Development BIP:sta?

Kokemus oli erittäin miellyttävä. Aluksi en edes tiennyt millaisesta kurssista oli kyse ja epäröin, onko minun englannin kielen taitoni riittävä osallistua tälle kurssille. Ennakkoon suoritettavat tehtävät olivat hyviä. Ne avasivat hyvin millaisten asioiden äärellä ollaan ja siitä oli helppo lähteä intensiivijaksolle. Kokonaisuus oli hyvin suunniteltu ja antoisa.

2. Mitä opit BIP-opintojaksolla?

Hyviä, mieltä avartavia näkökulmia. Oikeastaan kokonaan erilaisen maailmankatsomuksen ja jollain tavalla lohdullisuutta ongelmia kohdatessa. Opin itsestäni paljon, monta asiaa aukeni minulle kurssin edetessä. Hetkittäin koin hieman ahdistustakin, mutta onneksi oli hyvä tukiverkosto opettajista ja muista opiskelijoista.

3. Mikä oli kurssin kiinnostavinta antia?

Teimme paljon ryhmätöitä, mitkä toivat paljon lisää näkemystä aiheeseen. Muiden maiden opiskelijat olivat selkeästi opiskelleet aihetta enemmänkin. Heiltä sai paljon hyödyllistä tietoa ja näkökulmia. Ryhmätyöskentely oli kurssin paras anti. Mieleeni jäi myös valottumisharjoituksen päivä Helsingissä, jonka Jouko Porkka alusti hyvin luennollaan. Valottumisessa (exposure) pääsimme eri puolille Helsingin keskustaa havainnoimaan ja tekemään huomioita ympäristöstä. Vaikka olen itse asunut Helsingissä 18 vuotta, aukesi se minulle aivan uusin silmin.

4. Miksi mielestäsi kannattaa osallistua osana opintojaan tällaiselle opintojaksolle?

Ehdottomasti siksi että siitä saa paljon, niin paljon rikkauksia reppuun, ettei sitä oikein voi millään mittarilla mitata. Ja pystyy luomaan yhteyksiä maailmalle.

5. Mitä taitoja opintojakso tarjosi tulevaa tutkintoa tai omaa ammattitaitoa ajatellen?

Ehdottomasti rauhallisuutta, harkintaa, ongelmanratkaisukykyä ja kielitaitoa. Mahdollisuuksien näkemistä asioihin, jotka tuntuvat mahdottomilta.

Ilmoittaudu mukaan Asset-based Community Development BIP-toteutukselle ACD0005B22S-3002, joka järjestään 15.5.–21.6.2023. Ilmoittaudu MyDiakissa 9.10.2022 mennessä.

Ihmisiä ringissä luentosalissa.
BIP-intensiivikurssille osallistui kymmeniä opiskelijoita neljästä eri Euroopan maasta.