Siirry sisältöön

Syksyn yhteishaku on päättynyt – Diak kiittää hakijoita

Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 14.9.2022. Diakissa oli tarjolla 390 aloituspaikkaa AMK-koulutuksiin Helsingissä, Porissa ja Oulussa.

Yhteishaussa Diakiin haki yhteensä 2605 hakijaa, joista 892 haki ensisijaisesti Diakiin.  

Diakin vetovoimaisimmaksi koulutukseksi kaikkien hakijoiden osalta nousi Helsingin-kampuksen sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutus.  Aikaisempien vuosien tapaan suosituimpiin hakukohteisiin kuuluivat myös Helsingissä järjestettävä sairaanhoitaja (AMK), diakoninen hoitotyö -koulutus ja terveydenhoitaja (AMK) -koulutus. 

Ensisijaisten hakijoiden osalta Helsingin-kampuksen lähihoitajataustaisille suunnattu sairaanhoitaja (AMK) -koulutus oli kaikista vetovoimaisin. 

– Olemme tyytyväisiä siihen, että sote-alan koulutuksemme säilyivät vetovoimaisina. Yhteiskunnallinen tilanne sote-alan osalta on haastava. Suomessa on kuitenkin jatkuva tarve uusille auttamisen ammattilaisille, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen. 

Opiskelijavalinnat 

Syksyn yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla. 

Yhteishaussa mukana olleiden koulutusten opiskelijavalinnoissa käytetään ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta. Kokeet järjestetään ammattikorkeakoulujen kampuksilla 31.10.–3.11.2022. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitsit tekeväsi kokeen Diakissa. Poikkeuksena tästä Diakin oman valintakokeen tekevät lähihoitajataustaisten haussa sairaanhoitaja (AMK) -koulutukseen hakeneet.  

Tämän lisäksi 40 % koulutusten uusista opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. 

Lue lisää valintakokeista Diakin sivuilla. 

Valinnan tulokset 

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 20.10.2022. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 25.11.2022. Kerromme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä. 

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse. 

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää. 

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 2.12.2022 klo 15 mennessä. 

Lisätiedot 

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14) tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi. 

Hakijalle-sivut