Siirry sisältöön

Zekki-digipalvelu on TerveSos-kilpailun voittaja

Diakin Nuorten digitaaliset tukipolut-hankkeessa kehitelty Zekki on valittu TerveSos-kilpailun voittajaksi.

Diakin Nuorten digitaaliset tukipolut – 3X10D -hankkeessa kehitelty digitaalinen Zekki-tukipalvelu takoo voittoja. Joulukuussa 2021 Zekki valittiin Euroopan sosiaalisten innovaatioiden kilpailussa voittajaksi 565 ehdokkaan joukosta. Toukokuussa 2022 Zekki valittiin voittajaksi THL:n TerveSos-kilpailussa! Raati valitsi Zekin voittajaksi viidestä finalistista. 

– Kaksi voittoa kannustaa entistä vahvemmin tekemään töitä nuorten hyvinvoinnin puolesta. Voitot ovat hieno tunnustus siitä, että olemme kehitelleet hyvän ja toimivan palvelun, kommentoi Digipolut-hankkeen projektipäällikkö Reija Paananen. 

 TerveSos -palkinnon teemana on kestävän hyvinvoinnin monitoimijuus. TerveSos-kilpailussa haettiin kestävään hyvinvointiin perustuvia monitoimijaisia toimintamalleja ja ratkaisuja.  Palkinnon valinnassa painotettiin kohderyhmän osallisuutta ja hyvinvointia lisääviä toimia sekä palvelujen kestävyyden takaamista muuttuvissa olosuhteissa.  Raati perusteli valintaansa Zekin kehityksen nuorilähtöisyyden kautta. Kehittämisessä ovat olleet mukana nii nuoret, kuin nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset.

– Tietenkään nuorten palveluita ei voitaisi toteuttaa ilman nuorten osallisuutta. Nuoret ovat olleet kehittämisessä avainasemassa, kertoo Paananen. 

Tiedolla johtamisen tukena 

Zekin ratkaisut pohjaavat tutkimustietoon nuorten tuen tarpeista. Osana ammattilaisen työtä Zekki mahdollistaa nuorten hyvinvoinnin ja palveluiden vaikutusten seurannan. Yli 66 tuhatta kävijää on jo tutustunut Zekkiin ja tietoa kertyy jatkossa joka viikko noin tuhannen nuoren elämäntilanteesta.  

Toivottavasti hyvinvointialueet alkavat kilpailemaan sillä, että niiden nuorilla on hyvä olla ja että kaikki tuki on nuorten saatavilla, kommentoi hankkeen erityisasiantuntija Sakari Kainulainen. 

Zekki kilpailee myös Suomen eOppimisen RY:n eEemeli Paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailun tuotesarjassa. Voit tutustua kilpailijoihin ja käydä äänestämässä tästä linkistä. Äänestys päättyy 27.5.2022. 

Lisätietoja 

zekki.fi 

nuortenpalvelupolut.fi 

Projektipäällikkö Reija Paananen 

reija.paananen@diak.fi