Siirry sisältöön

Globaalikyvykkyydestä eväitä ammatilliseen asiantuntijuuteen

Globaalikyvykkyys on yksittäisten yhteiskunnallisten kysymysten tarkastelua osana laajoja ja monitieteellisiä globalisaation teemoja. Tulevaisuuden monikulttuuristuvassa työelämässä globaaliosaamisen merkitys tulee korostumaan. Uusi julkaisu keskittyy monikulttuurisen osaamisen vahvistamiseen yhteiskunnan eri tasoilla.

Globaalikyvykkyys asiantuntijuuden rakennusaineena – Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutuksen kehittämistehtävien satoa -julkaisu kokoaa yhteen Diakin monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutuksen opiskelijoiden kehittämistehtäviä. Kehittämistehtävät käsittelevät erityisesti rasismin puheeksi ottamista, kotiäitien ryhmätoimintaa, sekä laajemmin yhdenvertaisuuden ja osallisuuden teemoja. Aiheita on lähestytty erityisesti kotoutumisen näkökulmasta.

Julkaisu kytkeytyy monikulttuurisen ja moninaisen yhteiskunnan rakenteiden  sekä globaalin eriarvoisuuden erilaisiin haasteisiin. Samalla käsittelyyn pääsee yksi alan ajankohtaisista aiheista, globaalikyvykkyys.

– Globaalikyvykkyyttä voidaan tarkastella yksilön, yhteisön edustajan tai vaikkapa alan ammattilaisen näkökulmasta. Siksi sen merkitys korostuu huomattavasti myös tulevaisuuden työelämässä. Globaalikyvykkyydestä voidaankin odottaa yhtä tulevaisuuden asiantuntijuuden keskeisistä tekijöistä, arvioivat julkaisun toimittaneet yliopettaja Marja Katisko ja asiantuntija Maija Kalm-Akubardia Diakista.

–Globaaliosaaminen koskettaa useita ammattikuntia, joten julkaisu tulee hyödyttämään laajasti sekä eri alojen ammattilaisia että opiskelijoita, jotka kohtaavat työssään erilaisia monikulttuurisuuteen ja moninaisuuteen liittyviä ilmiöitä, Katisko lisää.

Voit lukea koko teoksen Theseuksessa.

Julkaisutiedot:

Katisko, M, & Aku-Bardia, M. (2021). Globaalikyvykkyys asiantuntijuuden rakennusaineena – Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumis-koulutuksen kehittämistehtävien satoa. (Diak Puheenvuoro 41). http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-393-3

Lisätiedot:

Julkaisun toimittaja, yliopettaja Marja Katisko, marja.katisko@diak.fi, p. 040 509 5799

Julkaisun toimittaja, asiantuntija Maija Kalm-Akubardia, maija.kalm-akubardia@diak.fi