IASYM-konferenssi käynnistyi – Diak mukana pääjärjestäjänä

Diak toimii vuoden 2021 IASYM-konferenssin (International Association for Study of the Youth Ministry) pääjärjestäjänä. Tapahtuman organisoinnissa on myös mukana Suomen Kirkkohallitus, Helsingin seurakuntayhtymä, Helsingin hiippakunta sekä Lasten ja Nuorten keskus. Kaksipäiväinen konferenssi järjestetään pandemiatilanteen vuoksi etänä. 

— Konferenssissa on kyse laajasta kansainvälisestä yhteistyöstä. IASYM on maailmanlaajuinen kristillisen kasvatus- ja nuorisotyön tutkijoiden ja käytännön työntekijöiden kohtaamisfoorumi, ekumeeninen ja kannustava yhteisö, tapahtuman järjestämistä organisoinut lehtori Jouko Porkka toteaa.

Järjestö pyrkii kannustamaan tutkimusta, joka liittyy lapsiin ja nuoriin, nuorisotyöhön ja näiden alojen koulutukseen. Konferenssissa esitellään alan uusinta tutkimusta, ideoidaan uusia tutkimustarpeita, solmitaan kontakteja ja verkostoidutaan kansainvälisesti samoista asioista kiinnostuneiden asiantuntijoiden kanssa, sekä käydään keskustelua tutkimuksen ja käytännön työn yhteydestä. 

— Tutkimus ei saa irtautua käytännön työstä – eikä päinvastoin. Perimmäisenä tavoitteena on kasvavien hyvinvoinnin tukeminen.

Diak on osallistunut järjestön Euroopan konferensseihin myös aiempina vuosina. Lisäksi Diakin tuottamaa tutkimusta on julkaistu IASYM:in tieteellisessä aikakauskirjassa Journal of Youth and Theology. 

— Olemme myös vahvasti mukana ohjelman toteutuksessa esittelemässä Diakin piirissä tehtyä TKI-toimintaa, Porkka kertoo.

Tapahtuma kokoaa keskustelijoita yhteen lähes 30 eri maasta

Porkka kertoo odottavansa kansainvälistä konferenssia, sillä osallistujia on ilmoittautunut mukaan lähes 30 maasta. 

— Odotamme kiinnostavia ammatillisia ja tieteellisiä keskusteluja, uusia tuttavuuksia ja vanhojen kontaktien vahvistumista. Näin rakennamme keskeisen koulutusalamme kansainvälisiä verkostoja, joiden kanssa voimme jatkossa rakentaa esimerkiksi yhteisprojekteja ja -opettajuutta.

Tapahtuma järjestetään koronatilanteen vuoksi etänä Zoom-alustalla. Porkan mukaan puuttumaan jäävät vapaamuotoiset käytäväkeskustelut ja illanvietot pyritäänkin nyt korvaamaan aktiivisella osaamisella.

— Myös se, että konferenssi saadaan toteutetuksi sujuvasti virtuaalisin yhteyksin, on mainosta Diakista ja vahvistaa meidän asemaamme alan kansainvälisenä toimijana.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Erityisenä kohderyhmänä ovat alan tutkijat, käytännön työntekijät ja opiskelijat.

— Meiltä osallistuu noin 30 opiskelijaa konferenssiin. Toivomme, että tapahtuma innostaa lukemaan alan tutkimusta ja kutsuu myös uusia ihmisiä lapsiin ja nuoriin sekä perheisiin ja näiden hyvinvointiin liittyvän tutkimuksen pariin.

Tutustu tapahtuman verkkosivuihin
Ohjelma ja osallistumisohjeet
Voit myös seurata konferenssin keskustelua sosiaalisessa mediassa hashtagilla #IASYM2021