Diakin koulutukset kiinnostivat kevään yhteishaussa 

Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku päättyi keskiviikkona 31.3.2021. Diakonia-ammattikorkeakoulussa oli tarjolla 504 aloituspaikkaa koulutuksiin sosiaali-, terveys- ja kirkon aloilla. Diakin koulutustarjonta kiinnosti jälleen hakijoita. 

Yhteishaussa Diakiin haki yhteensä 5 133 hakijaa, joista 1 309 hakeutui ensisijaisesti Diakiin. Vetovoiman, eli hakijamäärän suhteessa aloituspaikkoihin, kaikkien hakijoiden osalta neljänneksi vertailussa muihin ammattikorkeakouluihin. Lukuihin saattaa vielä tulla tarkennuksia.

Diakin vetovoimaisimmaksi koulutukseksi kaikkien hakijoiden osalta nousi Helsingin-kampuksen sairaanhoitaja (AMK) -koulutus. Aiempien vuosien tapaan suosituimpiin hakukohteisiin kuuluneet sosionomi (AMK), diakoniatyö- ja sosionomi (AMK) -koulutukset kiinnostivat hakijoita.

Pieksämäen-kampuksen sosionomi (AMK) -koulutus monimuotototeutuksena oli ensisijaisten hakijoiden ja aloituspaikkojen suhteen vetovoimaisin Diakin koulutuksista.

Kokonaishakijamäärä laski hieman viime vuoden huippuluvuista. Keväällä 2020 kaikkien korkeakoulujen hakijamääriin vaikutti kaikissa korkeakouluissa koronapandemian puhkeaminen.

– Olemme erityisen tyytyväisiä siitä, että vaikka koronatilanteen myötä sairaanhoitajan työ on saanut paljon negatiivistakin mediahuomiota, sen vetovoima- ja hakijamäärät kasvoivat Helsingissä, kertoo toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Opiskelijavalinnat

Kevään yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla. Ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen AMK-valintakoe järjestetään tämänhetkisen tiedon mukaan Diakin kampuksilla Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä ja Porissa 31.5.–4.6.2021. Turun-kampuksella järjestetään oma valintakokeensa. Lue lisää Diakin valintakokeiden nettisivulta.

Mikäli koronatilanteesta aiheutuu muutoksia kokeen tai valintojen toteutukseen, ilmoitamme tästä lähempänä.

Humanistisella ja kasvatusalalla eli tulkki (AMK) -tutkintoon johtavissa koulutuksissa sekä YAMK- ja Master’s Degree -koulutuksissa käytetään Diakin omia valintakokeita.
Tämän lisäksi 40 % suomenkielisten sosiaali-, terveys- ja kirkon alan koulutusten uusista opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla.

Valinnan tulokset

Opiskelijavalinnat varmistuvat 9.7.2021 mennessä, jollei aikatauluun tule muutoksia koronatilanteen vuoksi. Kerromme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä.

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 16.7.2021 klo 15 mennessä.

Lisätiedot:

Hakijalle-sivut
Diakin hakijapalvelut, hakijapalvelut@diak.fi, p. 0400 725 384