Siirry sisältöön

Diakin uusi strategia esittelee liikkuvan kampuksen mallin

Diakonia-ammattikorkeakoulu julkistaa tänään 30. marraskuuta 2020 strategiansa vuosille 2021–2030. Uusi strategia on syntynyt Diakin opiskelijoiden, henkilökunnan, luottamushenkilöiden ja sidosryhmien yhteistyön tuloksena.

Diak on ammattikorkeakoulu, jonka vahvuuksia ovat ekososiaalinen sivistys, eettinen osaaminen, moninaisuuteen liittyvät teemat ja kohtaamisosaamiseen tähtäävä pedagogiikka.

Strategia tiivistää Diakin olemassaolon tarkoituksen, strategiset vahvuudet, arvopohjan sekä tavoitteet tuleville vuosille.

Tavoitteena hyvä maailma jokaiselle

– Diakia ei tarvita enää sitten, kun maailma on kaikille hyvä. Tämä ajatus kiteyttää Diakin olemassaolon perustan, kertoo Diakin hallituksen puheenjohtaja Hannu Harri.

Uuden strategian myötä Diak lupaa paiskia hommia niin kauan kuin maailmantila sitä vaatii – jos tämä työ saadaan päätökseen, Diak on saavuttanut päämääränsä eikä sitä enää tarvita.

– Tämä viestimme kertoo myös siitä, että olemme vakavissamme tekemämme työn kanssa ja että olemme valmiit haastamaan myös omat toimintatapamme sekä olemassaolomme. Se kertoo, mikä on Diakin perimmäinen tarkoitus kotimaassa, Euroopassa ja maailmassa, Harri avaa.

Liikkuva kampus uudistaa opetuksen

Yhtenä uuden strategian keskeisimmistä tavoitteista on liikkuvan kampuksen mallilla toteutettava oppimisalusta, jolla vastataan valtakunnallisiin koulutustarpeisiin sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloilla.

– Tarkoituksena on tarjota lähi- ja monimuoto-opetusta eri alueille ja vastata työelämän tarpeisiin aikaisempaa paremmin. Lisäksi Diakin kampusrakenteen tiivistämisestä on määrä tehdä päätöksiä kevään 2021 aikana, Hannu Harri sanoo.

Diakiin perustetaan myös korkeakoulutusta ja työelämää palvelevat osaamiskeskittymät. Ensimmäinen niistä tulee olemaan viittomakielen tulkkauksen yhteistyön edistäminen Diakin ja Humanistisen ammattikorkeakoulun välillä, jonka myötä Suomeen luodaan viittomakielen tulkkauksen osaamiskeskittymä.

Tutustu strategiaan nettisivulla ja katso video:

Lisätiedot: