Siirry sisältöön

Uusi hyötypeli tukee nuorten elämänhallintaa

Nuorten elämänhallinnan tueksi on julkaistu uusi Elämäni peli -mobiilipeli, joka löytyy Google Playssa ja App Storessa nimellä DimmiESR. Elämäni peli on tarkoitettu nuorten kanssa toimivien ammattilaisten ja nuorten välisen työskentelyn tueksi. Nyt julkaistua pelin versiota nuori voi pelata myös itsenäisesti.

Elämäni peli koostuu nuorten kanssa käsikirjoitetuista tarinoista. Pelaaja pääsee tutustumaan viiden eri hahmon elämään useiden lyhyiden tarinoiden kautta. Pelissä pelaajan rooli on tehdä erilaisia elämään liittyviä valintoja, jotka johtavat erilaisiin lopputuloksiin.

Kun peliä käytetään aikuisen ja nuoren välisen keskustelun tukena, tavoitteena on herättää keskustelua elämänhallintaan liittyvistä teemoista. Tyyliltään Elämäni peli on visuaalinovelli, jota voisi kuvata visuaaliseksi ja interaktiiviseksi tarinankerronnaksi.

Elämäni pelin käyttöön on kehitetty toimintamalli, joka on saatavilla pelin yhteydessä. Peli on kehitetty Kajaanin ammattikorkeakoulun ja  Diakonia-ammattikorkeakoulun Dimmi-hankkeessa, jota rahoittaa Europoan sosiaalirahasto.

Lataa peli maksutta käyttöösi

Lataa peli Google Playsta

Lataa peli App storesta

Linkki toimintamalli ja ohje