Siirry sisältöön

Ohjeita opiskelijalle: pandemiatyön hyväksyminen harjoitteluksi

Monet sairaalat tarvitsevat nyt loppuvaiheen sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijoita töihin. Opiskelijoiden työsuhteissa tekemää pandemiatyötä voidaan hyväksyä joko kokonaan tai osittain harjoitteluksi poikkeusolojen aikana, mikäli työpaikka pystyy tarjoamaan harjoittelujakson tavoitteiden mukaisia tehtäviä ja oppimismahdollisuuksia. Poikkeusolojen aikana ei tarvitse välttämättä tehdä sopimusta harjoittelusta työsuhteessa. Opiskelijan tulee sopia ja arvioida sähköpostitse ohjaavan opettajan kanssa, sopiiko työsuhde korvaamaan harjoittelua. Mikäli korvaaminen onnistuu, opettaja pyytää opiskelijaa tekemään harjoittelujakson tavoitteiden pohjalta omat henkilökohtaiset oppimistavoitteensa. Opettaja käy opiskelijan kanssa ohjauskeskustelun /-keskusteluja työsuhteen aikana sekä harjoittelun päätyttyä arviointikeskustelun.  Poikkeustilanteessa emme edellytä, että opiskelijalla on työpaikalla nimetty ohjaaja, mikäli ohjaajaa ei pystytä nimeämään. Jos nimettyä ohjaajaa ei ole, osaamisen arviointi kirjataan työtodistukseen. Tehdystä työstä opiskelija toimittaa ammattikorkeakouluun allekirjoitetun dokumentin, josta selviävät tehdyt työvuorot.

Harjoittelijoiden tulee noudattaa harjoittelupaikkojensa antamia koronaohjeita.

Uudenmaan rajan ylittäminen harjoitteluun osallistumiseksi

Mikäli liikkumisrajoitus tulee voimaan ja joudut harjoitteluun päästäksesi ylittämään Uudenmaan rajan: pyydä harjoittelupaikaltasi dokumentti, jolla voit todistaa olevasi harjoittelussa a.o. paikassa. Opiskelustatuksen voit osoittaa opiskelijakortilla.

Uudenmaan ulkopuolella sijaitsevat harjoittelupaikat saattavat keskeyttää harjoittelun, mikäli opiskelija asuu Uudellamaalla ja harjoittelun aikana joutuisi liikkumaan Uudenmaan ja muun Suomen välillä (esim. TAYS ilmoittanut tästä).