Kansanedustaja Paula Risikko aloittaa Diakonia-ammattikorkeakoulun hallituksessa

Kansanedustaja Paula Risikko on valittu Diakonia-ammattikorkeakoulun hallituksen jäseneksi kaudelle 2019–2020. Diakin hallitukseen kuuluu omistajatahojen lisäksi niin opiskelijakunnan, henkilöstön kuin työelämän edustajia. 

Diak toivottaa hallitukseensa tervetulleeksi kansanedustaja Paula Risikon. Risikko edustaa hallituksessa työelämää, tuoden vahvan sosiaali- ja terveysalojen osaamisen mukanaan. Diakin hallituksen vankka työelämäedustus varmistaa ammattikorkeakouluille tärkeän työelämälähtöisyyden.  

– Risikon vuosien kokemus yhteiskunnallisena vaikuttajana, sairaanhoidon, sosiaali- ja terveyspalveluiden osaaminen sekä terveydenhuollon syvällinen ymmärrys tarjoaa Diakille arvokasta tietotaitoa toimintamme kehittämisessä entistä työelämälähtöisempään suuntaan, kuvaa rehtori, toimitusjohtaja Tapio Kujala. 

Hallituksen tehtävänä on muun muassa päättää ammattikorkeakoulun toiminnan ja talouden keskeisistä tavoitteista, strategiasta ja ohjauksen periaatteista, ammattikorkeakoulun toiminta- ja taloussuunnitelmista sekä talousarviosta. Hallitus vahvistaa vuosittain valittavien opiskelijoiden määrän. 

Diakin hallituksen jäsenet kaudella 2019–2020 ovat kehitysjohtaja Hannu Harri Kirkkopalveluista (puheenjohtaja), johtaja Olli Holmström Helsingin Diakonissalaitoksen säätiöstä, johtaja Aku Keltto Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiöstä, johtaja Kalle Kuusimäki Kirkkohallituksesta, toimitusjohtaja Mikko Lapola Oulun Diakonissalaitoksen säätiöstä, sosionomiopiskelija Mikael Lintula Diakonia-ammattikorkeakoulusta, kansanedustaja Paula Risikko, lehtori Ulla Niittyinperä Diakonia-ammattikorkeakoulusta ja sivistys- ja sosiaalipoliittinen sihteeri Terhi Peltokorpi (varapuheenjohtaja).