Oulun Osuuspankki lahjoittaa 20 000 euroa Diakille

Osuuspankki

Oulun Osuuspankki on myöntänyt 20 000 euron lahjoituksen Diakonia-ammattikorkeakoululle (Diak). Lahjoitus myönnetään Diakin uuden Oulun-kampuksen avajaisissa 10. syyskuuta. Diak kouluttaa Oulussa asiantuntijoita sosiaali-, terveys- ja kirkon aloille.

– Olemme hyvin kiitollisia Oulun Osuuspankin panoksesta laadukkaan korkeakouluopetuksen tukemiseen. Lahjoitus käytetään osaamisen ja laadun kehittämiseen siten, että se palvelee kaikkia Diakin opiskelijoita sekä elinkeinoelämää, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala.

Yhteisöllisessä roolissaan Oulun Osuuspankki kantaa vastuuta niin omistaja-asiakkaista kuin laajemmin yhteiskunnasta ja paikallisyhteisöistä.

– Oulun Osuuspankin lahjoitus Diakille on hyvä esimerkki pankin yhteisöllisestä roolista. Koulutus ja jatkuva oppiminen ovat tulevaisuudessa yksilöiden menestyksen tae. Lahjoituksen avulla haluamme varmistaa korkeatasoisen koulutuksen jatkuvuuden Diakissa, mikä osaltaan vahvistaa toimialueen menestystä ja turvaa sen tulevaisuuden vetovoimaisuutta, kertoo Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja, kauppaneuvos Timo Levo.

Opetuksen lisäksi Diak järjestää Oulussa esimerkiksi matalan kynnyksen tukea nuorille ja perheille. Se parantaa aliedustettujen ryhmien, kuten romani- ja maahanmuuttajaväestön, osallisuutta ja työllistymistä.

– Haastan kaikki Oulun seudun terveys- ja teknologia-alan yritykset sekä kirkolliset järjestöt mukaan tukemaan suomalaista korkeakoulutusta, Diakin toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala sanoo.

Tausta: ammattikorkeakoulujen varainhankinta

Vuonna 2017 tehdyn lakimuutoksen johdosta ammattikorkeakoulut voivat kerätä lahjoituksia. Vaikka valtio tukee toimintaa tulevaisuudessakin, ammattikorkeakoulujen rahoitusrakenteen painopiste siirtyy aiempaa vahvemmin ulkopuolisen rahoituksen varaan.

Diakille tehdyt lahjoitukset oikeuttavat valtion myöntämään vastinrahaan 31.12.2018 asti. Esimerkiksi yhteissummaltaan 500 000 euron lahjoitus voi vastinrahoituksineen olla ammattikorkeakoululle jopa kahden miljoonan arvoinen.

Lue lisää varainhankintakampanjasta Diakin nettisivuilla.