Hae mentoriksi tai harjoittelijaksi hankkeeseen

Maahanmuuttajat korkeakoulutukseen ja työelämään -hanke etsii mentoreita ja hankeharjoittelijaa. Haku koskee Diakissa opiskelevia. Lue lisää tehtäväkohtaisesta kuvauksesta.

Etsimme hankeharjoittelijaa

Maahanmuuttajat korkeakoulutukseen ja työelämään -hanke etsii sosionomiopiskelijaa hankeharjoitteluun syksyksi 2018. Sopii esim. HAR2- (MON-suuntautujat) tai HAR3-harjoitteluksi. Tehtävän toimipaikka on Diakin Helsingin kampus.

Maahanmuuttajat korkeakoulutukseen ja työelämään -hankkeen tarkoituksena on sujuvoittaa maahanmuuttajien pääsyä sosiaali- ja terveysalan AMK-opintoihin. Hankkeessa yhdistyvät suomen kielen opiskelu, työelämässä tapahtuva oppiminen ja AMK-opinnot rinnakkain.

Tule kartuttamaan kokemustasi hanketoiminnasta!

Hankeharjoittelussa pääset kehittämään osaamistasi monipuolisesti. Syksyllä 2018 harjoittelijan tehtäviin kuuluu mm. mentorointitoiminnan koordinointi, hankkeen maahanmuuttajaopiskelijoiden kanssa toimiminen sekä muut hanketehtävät.

Harjoittelun toivotaan alkavan elokuussa 2018 ja kestävän joulukuuhun 2018 saakka. Tehtävään saa perehdytyksen toukokuussa.

Aikataulu:

 • Hakuaika on 16.4.–20.5.2018
 • Ilmoittautumiset: projektipäällikkö Jaana Puuruselle, jaana.puurunen@diak.fi
 • Haastattelut: huhti-toukokuu 2018
 • Perehdytys tehtävään: toukokuu ja elokuu 2018
 • Harjoittelun alkamisaika: elokuu 2018
 • Lisätietoa: Projektipäällikkö Jaana Puurunen, jaana.puurunen@diak.fi, 040 865 0579 ja mentorointitoiminnan koordinaattori (kevät 2018) Taina Miettinen, taina.miettinen@student.diak.fi, 050 511 7391

Etsimme mentoreita hankkeeseen

Maahanmuuttajat korkeakoulutukseen ja työelämään -hankkeen tarkoituksena on sujuvoittaa maahanmuuttajien pääsyä sosiaali- ja terveysalan AMK-opintoihin. Hankkeessa yhdistyvät suomen kielen opiskelu, työelämässä tapahtuva oppiminen ja AMK-opinnot rinnakkain.

Oletko kiinnostunut Mentorina toimimisesta?

Voit hakea mentoriksi hankkeen maahanmuuttajaopiskelijalle, jos opiskelet sosiaali-, terveys- tai tulkkausalaa Helsingin Diakissa. Mentoroinnin tehtävä on tukea hankkeen opiskelijaa opinnoissa. Tärkeintä on halusi olla läsnä ja valmiina keskusteluun. Hankkeen opiskelijoilla on erilaisia taustoja: joukossa on myös aiemmin alan opintoja tehneitä tai alalla työskennelleitä. Tule oppimaan kulttuurien välisestä vuorovaikutuksesta ja jakamaan omaa osaamistasi alalta!

Syksyn 2018 mentoroinnin kesto on noin 4 kuukautta, jonka aikana on 3 ryhmätapaamista. Lisäksi näiden väleissä mentorointiryhmät tapaavat noin 2 kertaa kuukaudessa. Tapaamisissa voitte esimerkiksi keskustella oppimistehtävästä, kuunnella luennon yhdessä tai tavata harjoittelupaikassa. Ideoita ja tukea toiminnalle tulee hankkeelta. Mentorointitapaamisissa puhutaan suomea. Huomaathan, että mentorointitoimintaa on myös iltaisin.

Aikataulu:

 • Hakuaika on 16.4.–31.5.2018
 • Ilmoittautumiset: projektipäällikkö Jaana Puuruselle, jaana.puurunen@diak.fi
 • Perehdytys tehtävään: elokuu 2018
 • Toiminta käynnistyy: syyskuu 2018
 • Mentorointi voi olla sinulle vapaaehtoistoimintaa tai voit yhdistää sen opintoihin. Sosiaaliala: MMK02, MON01, VET. Sosiaaliala DSS: Electives, PRA2, PRA3, Professional Skills. Terveysala: HAR7. Tulkkausala: HAR5. Keskustele opintoihin yhdistämisestä ensin opintojakson vastaavan opettajan kanssa!
 • Lisätietoa: Projektipäällikkö Jaana Puurunen, jaana.puurunen@diak.fi, 040 865 0579 ja mentorointitoiminnan koordinaattori (kevät 2018) Taina Miettinen, taina.miettinen@student.diak.fi, 050 511 7391