Diak hakee varainhankinnalla jatkuvuutta koulutukselle ja tutkimukselle

Olemme aloittaneet varainhankinnan vahvistaaksemme koulutusta sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaamme.

Diakilla on tärkeä yhteiskunnallinen rooli sosiaali- ja terveysalan, kirkon alan sekä tulkkausalan kouluttajana. Olemme selvästi suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä Suomessa, merkittävin kirkon diakonia- ja nuorisotyöntekijöiden oppilaitos sekä maamme ainoa asioimistulkkeja tuottava ammattikorkeakoulu.

Haemme ratkaisuja sosiaalisiin ongelmiin, kuten syrjäytymiseen ja epätasa-arvoon, myös tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatioiden kautta. Teemme kumppaniemme kanssa vuosittain noin 70 hanketta, joissa rakennetaan muun muassa digitaalisia palveluita sekä monialaista ja -kulttuurista yhteistyötä.

– Diakin missio on maailma, jossa ketään ei jätetä yksin. Lahjoitukset varmistavat, että diakilaiset voivat edelleen toteuttaa tuota tehtävää jatkuvasti muuttuvassa yhteiskunnassa. Olemme kiitollisia jokaisesta lahjoituksesta, joka auttaa meitä viemään työtämme eteenpäin, toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala sanoo.

Lahjoitukset lisäävät myös valtionrahoitusta

Viimevuotinen lakimuutos antoi ammattikorkeakouluille mahdollisuuden kerätä lahjoituksia. Vaikka valtio tukee ammattikorkeakouluja tulevaisuudessakin, niiden rahoitusrakenteen painopiste siirtyy aiempaa vahvemmin ulkopuolisen rahoituksen varaan.

Lahjoitukset oikeuttavat Diakin valtion myöntämään vastinrahaan vuoden loppuun asti. Esimerkiksi yhteissummaltaan 500 000 euron lahjoitus voi vastinrahoituksineen olla oppilaitokselle jopa kahden miljoonan arvoinen.

Otamme vastaan kaikensuuruisia lahjoituksia. Vähintään 10 000 euron lahjoituksen voi halutessaan kohdentaa koulutusalaan. Kerätyt varat käytetään ammattikorkeakoululain (932/2014) 4 §:ssä tarkoitettuihin tehtäviin.

Lahjoitukset oikeuttavat verovähennykseen. Yksityishenkilöt voivat vähentää vähintään 850 euron ja enintään 500 000 euron lahjoituksen verotuksessa. Yhteisöille vähennettävän lahjoituksen yläraja on 250 000 euroa.

Lue lisää varainhankinnasta nettisivultamme osoitteesta lahjoita.diak.fi.

Lisätiedot:

Tapio Kujala, toimitusjohtaja, rehtori, 0400 436 690, tapio.kujala@diak.fi

Mia Murtonen, varainhankinnan asiantuntija, 050 511 7350, mia.murtonen@diak.fi