Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

Webinaari 11.5.2022 klo 9–11: Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu nostaa kehittämistarpeet esille

webinaari
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tervetuloa tutustumaan uudistettuun Huono-osaisuus Suomessa -karttapalveluun! Webinaari aiheesta pidetään keskiviikkona 11.5.2022 klo 9–11. Ilmoittaudu mukaan 9.5. mennessä. Pohjois-Pohjanmaan alueellisen webinaarin järjestävät yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun Sosiaalisen osallisuuden koordinaatiohanke Sokra, KoMa- ja Yhdessä osallisuutta -hankkeet.

Tervetuloa tutustumaan uudistettuun Huono-osaisuus Suomessa -karttapalveluun! Webinaari aiheesta pidetään keskiviikkona 11.5.2022 klo 9–11.

Voit tehdä Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelussa vertailua kuntien välillä sekä kuntien sisällä postinumeroalueilla että tarkastella hyvinvointialuetasoista tietoa.

Karttasivusto pureutuu eriarvoisuuteen useilla huono-osaisuutta kuvaavilla muuttujilla. Tällaisia ovat esimerkiksi pitkäaikais- tai nuorisotyöttömien osuus, alkoholikuolleisuus, väkivaltarikosten määrä, pienituloisuusaste tai itsensä yksinäiseksi kokevien osuus.

Hyvinvointityötä tehdään jatkossa sekä hyvinvointialueilla että kunnissa. Karttapalvelu hyödyttää tiedollaan niin hyvinvointialueiden rakentajia, kuntien hyvinvointityöstä vastaavia ja hyte-ryhmien jäseniä, kuin kehittämishankkeissa toimivia ja palvelujärjestelmien uudistajia.

Pohjois-Pohjanmaan alueellisen webinaarin järjestävät yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun Sosiaalisen osallisuuden koordinaatiohanke Sokra, KoMa- ja Yhdessä osallisuutta -hankkeet.

Webinaarin Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin 10.5.
Webinaarin ohjelma
Tilaisuuden avaus:

Maakuntaohjelma suuntaa toimintaa. Hyöty irti kehitetyistä välineistä.
Ilpo Tapaninen, suunnittelupäällikkö, Pohjois-Pohjanmaan liitto

Huono-osaisuus Suomessa karttapalvelu: mikä ja miten?
Joakim Zitting, tutkija-kehittäjä, KoMa-hanke, Diak

Kokemuksia karttapalvelun hyödyntämisestä: ketkä ja miksi?
Joakim Zitting ja Varpu Wiens, asiantuntija, Sokra-hanke, Diak

Keskustelua tehdyistä havainnoista osallistujien kanssa ja tilaisuuden päätös
Eeva Vaskilampi, projektikoordinaattori, Yhdessä osallisuutta -hanke,
Pohjois-Pohjanmaan sosiaali-ja terveysturvayhdistys ry

Tutustu kartastoon jo ennen tilaisuutta

Tilaisuudesta saat parhaan hyödyn tutustumalla huono-osaisuuskartastoon jo ennen tilaisuutta. Tutustumaan pääset Diakin verkkosivuilla.

Etsi karttapalvelusta oman kuntasi/hyvinvointialueesi tiedot opastusvideon avulla. Opastusvideot palvelun käytöstä: Opastusvideo, osa 1 ja Opastusvideo, osa 2 (linkit avautuvat YouTubeen uuteen ikkunaan).

Esitä webinaarissa kysymyksiä, joita nousee, kun tarkastelet kuntasi/hyvinvointialueesi indikaattoritietoa. Palvelun käyttö on maksutonta, ja se on kehitetty Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke – Sokran Diakin osahankkeessa.

Karttasivustoon valitut huono-osaisuusindikaattorit perustuvat Sotkanet.fi-palvelusta löytyviin tilastotietoihin. Postinumerotason tarkastelussa on käytetty Tilastokeskuksen Paavo-tietokannasta löytyviä tilastoja.

 

Kaikki tapahtumat