Siirry sisältöön

D-toimijat yhdessä SuomiAreenalla: Mit Sit? Nuorten ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta

SuomiAreenan mainoskuva, sisältö löytyy myös uutisen tekstistä.
Tuottaako nykyinen elämäntapamme oikeasti onnea, vai olisiko muita tapoja elää? Miten huomisen hyvinvointia tulisi rakentaa jo tänä päivänä? Nuoret pohtivat SuomiAreenalla, miten voimme rakentaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää maailmaa.

Media raportoi ilmastonmuutoksen etenemisestä, luontokadosta, eriarvoisuuden lisääntymisestä, huumekuolemista, sodista ja selkkauksista. Sosiaalinen media lisää vettä myllyyn repivällä keskustelulla ja vastakkainasettelulla. Samaan aikaan Suomi on tutkimusten mukaan maailman onnellisin maa, jossa sananvapaus kukoistaa ja elämä on turvallista. Lasten ilo raikuu hiekkalaatikoilla, ihmiset rakastuvat ja ovat onnellisia.

Diakoniatoimijoiden yhteisessä paneelikeskustelussa Porin SuomiAreenalla syvennytään kestävään tulevaisuuteen. Keskiviikkona 26.6. klo 15 Porin kaupungintalon pihan lavalla alkavassa tilaisuudessa nuoret ja nuoret aikuiset pohtivat, miten voimme rakentaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää maailmaa.

”Tulevaisuus ahdistaa tosi monia nuoria. Kovasti toivoisin, että tulevaisuutta rakennettaisiin yhdessä nuorten kanssa. Siis yhdessä, ei puolesta!” – Joonatan Nsukami, 25.

Tämän päivän nuorten ja heidän lastensa elämä tulee olemaan tulevaisuudessa hyvin erilaista kuin nykypäivän aikuisten. Nuoret tulevat muuttamaan tapaamme elää. Osin halusta, osin pakosta. Mutta mihin suuntaan? Miltä näyttää kestävä ja hyvä tulevaisuus nuorten näkökulmasta? Mikä meille huomenna riittää, ja millaisen hyvän elämän maapallo kestää?

Mit sit? Nuorten ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta
Aika: Keskiviikko 26.6. klo 15–15.45
Paikka: Porin kaupungintalon pihan lava, Hallituskatu 12

Keskustelun SuomiAreenalla juontaa politiikan toimittaja Alec Neihum. Keskustelemassa:

  • Sara Jokela, vapaaehtoinen, ODL
  • Halla Kokkonen, edunvalvonnan asiantuntija, Nuva ry & alumni, Diak
  • Anna Kuru, työllisyyspäällikkö, Dila
  • Kovu Hekkala, kasvatus- ja ohjausalan opiskelija, Suomen Diakoniaopisto
  • Kaisa Kauppinen, yhteisötaiteilija, Diakon
  • Joonatan Nsukami, projektityöntekijä, Diakonissalaitos

Haluatko esittää kysymyksen panelisteille? Lähetä kysymys tästä: Mit sit? Nuorten ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta

Tervetuloa mukaan seuraamaan keskustelua Poriin tai striimin ääreen!

Paneelikeskustelun järjestävät yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr (Diakonissalaitos), Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö sr (ODL), Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö sr (Diakon), Lahden Diakonialaitos (Dila), Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) ja Suomen Diakoniaopisto (SDO).