Siirry sisältöön

Hae sairaanhoitajien laillistamiskoulutukseen Diakiin!

Oletko opiskellut sairaanhoitajaksi ulkomailla? Osallistumalla maksuttomaan sairaanhoitajan laillistamiskoulutukseen voit hakea sairaanhoitajan ammattioikeuksia Suomeen. Hae koulutukseen 25.3.–29.4.2024.

Koulutus on tarkoitettu suomen kieltä osaaville ulkomaalaistaustaisille henkilöille, jotka ovat kotimaassaan hankkineet diploma/bachelor-tason sairaanhoitajakoulutuksen, mutta joilta puuttuu oikeus toimia sairaanhoitajana Suomessa.

Sairaanhoitajan laillistamisväylän myötä EU-/ETA-alueen ulkopuolella sairaanhoitajatutkinnon suorittanut voi hakea Valviran myöntämän ammattioikeuden toimia sairaanhoitajana Suomessa.

Hakijan tulee osata suomen kieltä vähintään tasolla A2.

Diakin terveysalan lehtori Paula Ropponen kannustaa hakemaan koulutukseen, vaikka opiskelu vieraalla kielellä jännittäisi. Tukea on opiskelijoille luvassa koko opintomatkan ajan.

– Opiskelijat saavat opinnoissaan ohjausta ja tukea sekä yksilöllisesti että ryhmässä. Heillä on myös mahdollisuus parantaa ammatillista kielitaitoaan. Kielitaidon ohella koulutus vahvistaa opiskelijoiden ammatillista osaamista ja motivaatiota, Ropponen sanoo.

Laillistamiskoulutus tuottaa uusia osaajia sote-alan työnantajien palvelukseen.

Koulutus alkaa syksyllä 2024. Opiskelujen kesto on arviolta 6–12 kuukautta aiemman osaamisen mukaan. Opinnot pitävät sisällään teoriaopintoja, kliinistä harjoittelua ja suomen kielen opintoja. Koulutukseen otetaan 23 opiskelijaa Helsingin-kampukselle ja 5 opiskelijaa Porin-kampukselle. Lähipäiviä kampuksella on 1–3 kuukaudessa.

Sairaanhoitajan laillistamiskoulutus

  • hakuaika koulutukseen on 25.3.–29.4.2024
  • monimuotokoulutuksen opinnot alkavat syksyllä 2024 Diakin Helsingin- ja Porin-kampuksilla
  • opintoihin haetaan opintopolussa hakulomakkeella, joka sulkeutuu 29.4.2024 kello 15.00
  • lisätiedot ja hakuohjeet Diakin verkkosivuilla

Koulutusta rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.