Siirry sisältöön

DiakHub auttaa sote-toimijoita kehittämään vaikuttavia ratkaisuja 

Diak on kehittänyt ja konseptoinut työelämälle tarjottavia palveluja DiakHub-brändin alle. Taustalla on vuosien tutkimus- ja kehittämistyö.  

Diak tarjoaa DiakHub-brändin alla erityisesti sote-alan organisaatioille, yhteisöille ja yrityksille työkaluja, mittareita ja yhteiskehittämistä. Myöhemmin palveluja on tarkoitus kehittää lisää. Se kokoaa yhteen sote-palveluiden tutkijat, kehittäjät, järjestäjät, tuottajat ja käyttäjät.

Toiminta on rajoja ylittävää, osallistavaa ja asiakaslähtöistä.

– DiakHubin palvelut helpottavat hyvinvointialueiden, kuntien, koulutusorganisaatioiden sekä palveluntuottajien arjen työtä, kertoo DiakHubin vetäjä, erityisasiantuntija VTT Anne Määttä.

Kaiken keskiössä ovat sote-palvelujen kohderyhmät eli niin sanotut loppuasiakkaat. Heitä voivat olla esimerkiksi mielenterveyspalveluita tarvitsevat nuoret tai velkaantuneet perheet.

– Autamme sosiaali- ja terveysalan toimijoita ratkomaan loppuasiakkaiden kiperiä ongelmia tutkimustietoon perustuen. ​Tarjoamme esimerkiksi tiedolla johtamisen palveluja ajantasaiseen hyvinvoinnin seurantaan. Zekki Impact -tuote soveltuu monenlaisten ryhmien ja alueiden hyvinvoinnin tilannekuvan selvittämiseen ja muutoksen tarkasteluun, Määttä kertoo.

DiakHub tarjoaa palveluja myös sote-organisaatioiden sisäiseen työskentelyyn.

– Tyypillinen asiakkaamme on hyvinvointialueen monialainen toimijaverkosto, joka kaipaa työkaluja ja sparrausta yhteensovittavaan johtamiseen. Valmennuksilla ja työpajoilla voidaan vahvistaa monialaisen ammattilaisverkoston teoreettista ja käytännöllistä ymmärrystä yhteensovittavasta johtamisesta sekä yhteiskehittää käytäntöjä sen toteuttamiseen, Määttä sanoo.

DiakHubia vetävät tutkimus- ja kehittämistoiminnan huippuosaajat, joilla on vuosien kokemus ja näyttöjä sote-palvelujärjestelmän kehittämisestä. Anne Määtän lisäksi mukana ovat esimerkiksi vähäosaisuuden ja nuorten osallisuuden tutkijat YTT, dosentti Sakari Kainulainen ja FT, dosentti Reija Paananen.

Tutustu DiakHubin palveluihin

Lue lisää DiakHubin uusilta verkkosivuilta

Lisätiedot