Siirry sisältöön

Diak siirtyy sähköiseen tutkintotodistukseen

Tabletti henkilön kädessä.
Diakissa otetaan käyttöön sähköinen tutkintotodistus maaliskuussa. Uudistuksen myötä 1.3.2023 jälkeen valmistuva saa tutkintotodistuksensa vain sähköisenä.

Sähköinen tutkintotodistus on paperista versiota turvallisempi vaihtoehto, sillä se on helpompi pitää tallessa ja varmentaa. Moni korkeakoulu on siirtynyt sähköiseen tutkintotodistukseen jo aiemmin.

– Sähköinen tutkintotodistus lisää tutkintotodistuksen luotettavuutta, nopeuttaa todistuksen saamista sekä helpottaa sen säilyttämistä, kertoo oppimispalveluiden päällikkö Pia Juusela.

– Todistuksen saaminen sähköisessä muodossa tukee paremmin nykyaikaista työnhakua, sillä se on virallinen asiakirja ja helposti liitettävissä esimerkiksi työhakemuksiin. Se on myös paperiversiota ekologisempi valinta.

Aitous helposti varmennettavissa

Sähköinen tutkintotodistus on EU:n tasolla hyväksytty dokumentti ja sen allekirjoitus täyttää korkeimmat EU:n komission standardin mukaiset vaatimukset.

Todistuksen aitous on helposti varmennettavissa Atomi Validator -palvelun tai Digi- ja väestötietoviraston tarkistuspalvelun avulla. Todistus varmennetaan lataamalla tiedosto valittuun varmennuspalveluun.

– Sähköisen tutkintotodistuksen väärentäminen on huomattavasti hankalampaa, kuin paperisen todistuksen, Juusela sanoo.

Sähköinen tutkintotodistus sisältää tutkintotodistuksen, tutkintotodistuksen käännöksen, opintosuoritusotteen/otteet ja Diploma Supplementin. Sähköinen tutkintotodistus on virallinen alkuperäinen todistus, joka on rehtorin sähköisesti allekirjoittama. Valmistuva voi halutessaan itse tulostaa kopion tutkintotodistuksesta.

Opiskelija lataa tutkintotodistuksen itse MyDiakin Tulostepalvelusta valmistumispäivänä. Tarkempi ohjeistus todistuksen saamiseksi tulee verkkosivuille ja MyDiakiin.

Ennen 1.3.2023 valmistunut ei voi saada sähköistä tutkintotodistusta.