Siirry sisältöön

Diakin entinen rehtori Jorma Niemelä on poissa

Monet Diakin kollegat jäävät kaipaamaan entistä rehtoria Jorma Niemelää, joka menehtyi aiemmin tällä viikolla. Niemelän työura Diakissa kesti kaikkiaan 12 vuotta: hän aloitti Diakin rehtorina vuonna 2004 ja jäi eläkkeelle tehtävästä vuonna 2016. 

Jorma Niemelä oli keskeisessä roolissa Diakin kehittämisessä ammattikorkeakouluksi. Hänen aikanaan Diak kasvoi Suomen suurimmaksi sosiaalialan korkeakouluttajaksi. Hänen sinnikkään työnsä tuloksena rakennettiin myös Helsingin Kalasatamaan vuonna 2016 valmistunut kampusrakennus, joka yhdisti Uudenmaan alueella aiemmin toimineet Diakin yksiköt.

Korkeakoulumaailmassa Jorma Niemelää arvostetaan syvästi. Hän oli koko korkeakoulutuksen sekä yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen merkittävä uranuurtaja ja vaikuttaja. Eläkkeelle jäätyään hän jatkoi aktiivista toimintaa tutkijana, kouluttajana ja konsulttina. Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus, kansalaisyhteiskunnan kysymykset ja seurakuntien diakoninen työ olivat Niemelän kiinnostuksen kohteena loppuun saakka.