Siirry sisältöön

Koronaviruksen aiheuttamat toimet Diakissa lukukauden alussa

Diak on varautunut etukäteen koronaviruksen pahenemiseen ja suuri osa alkuvuoden opetuksesta on jo siirretty etäopetukseksi opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistusten mukaisesti. Kampuksilla tapahtuu ainoastaan välttämätön lähiopetus.

Muutoksia voi vielä tulla lyhyellä varoitusajalla, joten tarkista aina lukujärjestyksesi ennen opetusta: lukujarjestykset.diak.fi.

Kampuksilla liikkuessa noudatetaan Diakin turvallisuusohjeita: käytä kasvomaskia, huolehdi käsihygieniasta ja pidä kiinni turvaväleistä. Diak tarjoaa lähiopetustilanteissa kasvomaskit.

Toiminta altistumis- tai sairastumistilanteissa

Jos saat terveysviranomaisilta tai muualta tiedon altistumisesta tai koronatartunnasta, ja olet oleskellut viime aikoina kampuksella, toimi kuntasi tai sairaanhoitopiirisi ohjeiden mukaan. Jos saat kotitestistä positiivisen tuloksen, hakeudu terveydenhuollon järjestämään testiin tai seuraa alueesi ohjeita testaukseen liittyen.

Tällä hetkellä testaus ja taudinjäljitys on ruuhkautunut ja käytännöt vaihtelevat eri kunnissa ja sairaanhoitopiireissä. Jos terveydenhuolto ei ota sinuun yhteyttä etkä pääse testiin, pysyttele omaehtoisessa karanteenissa ja noudata alueesi terveydenhuollon ohjeita.

Jos sinulla on koronatartunta ja olet ollut lähiaikoina kampuksella, voit halutessasi kertoa asiasta opettajalle ja opiskelutovereille, joiden kanssa olet ollut lähikontaktissa kyseisenä päivänä.

Jos et pysty osallistumaan lähiopetukseen sairastumisen tai karanteenin takia, ole yhteydessä opintojaksosta vastaavaan lehtoriin. Jos olet uusi opiskelija, ole yhteydessä opinto-ohjaajaasi, jonka yhteystiedot olet saanut sähköpostitse.

Koronatiedotus Diakissa

Viimeisimmät ohjeistukset löytyvät aina Diakin nettisivuilta diak.fi/korona. Ajankohtaisista asioista tiedotetaan opiskelijoita Tuudon ja Diaklen uutispalstoilla.

Yhteystiedot

Palautetta ja kysymyksiä Diakin koronalinjauksista voi lähettää valmiusryhmälle: korona@diak.fi.