Siirry sisältöön

Diakin kampusrakenne uudistuu vuonna 2023

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus on yksimielisesti päättänyt 26.10.2021 järjestetyssä kokouksessaan uudistaa Diakin kampusrakennetta toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntusen esityksen mukaisesti.

Diakilla on nykyisellään kampukset viidessä kaupungissa: Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Jatkossa Diakilla on kampukset Helsingissä, Oulussa ja Porissa. Pieksämäellä säilyy Diakin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI) keskittynyt DiakHub-yksikkö, jonka kautta tehdään koulutustoimintaa Itä-Suomen alueella.

Diakin Turun-kampuksen toiminta siirtyy Helsinkiin vuoden 2023 aikana. Turussa koulutetaan viittomakielen ja puhevammaisten tulkkeja sekä jonkin verran asioimistulkkeja.

– Diak haluaa jatkaa laadukasta tulkkikoulutustaan. Helsingin-kampukselle siirtyminen tuo synergiaetuja monialaisen valtakunnallisen ja kansainvälisen yhteistyön näkökulmasta, Elina Juntunen kertoo.

Muutostarpeen perusteena on muun muassa varautuminen kiristyvään taloustilanteeseen. Diak pyrkii ennakoimaan rahoituksen kiristymistä ja turvaamaan toimintaedellytyksensä pitkällä aikavälillä.

Toiminta Itä-Suomessa jatkuu alueellisen DiakHub-yksikön kautta

Diakin nykyisen Pieksämäen-kampuksen koulutustoiminta tulee kampusrakennepäätöksen mukaisesti muuttumaan ja kehittymään alueen tarpeiden mukaisesti.

– Aloituspaikkoja tulee vielä ensi vuonna Pieksämäen- ja Turun-kampuksille. ​Nämä opiskelijat valmistuvat vuosien 2025–2026 aikana. Pieksämäen opiskelijat suorittavat opintonsa loppuun Pieksämäellä, mutta Turun-kampuksen opiskelijoiden kotikampus siirtyy Helsinkiin syyslukukauden alusta 2023 lähtien, Juntunen kertoo.

Vuodesta 2023 alkaen Itä-Suomessa alkavat koulutukset ja niiden toteutus suunnitellaan yhdessä alueen kumppaneiden kanssa.

Päätös ei aiheuta irtisanomisia

Kampusrakenneratkaisu ei aiheuta irtisanomisia. Muutos voi vaikuttaa Pieksämäen- ja Turun-kampusten henkilöstön ensisijaiseen työpisteeseen. Käytännön asiat tarkentuvat muutosprosessin seuraavissa vaiheissa.

Koko Diakissa on valtakunnallisesti 3 098 läsnä olevaa opiskelijaa. Henkilökuntaa on 261.

Turun-kampuksella työskentelee 17 henkilöä. Kampuksella opiskelee tällä hetkellä 136 opiskelijaa.

Pieksämäen-kampuksella työskentelee tällä hetkellä 33 henkilöä ja opiskelee 369 opiskelijaa. Pieksämäen-kampuksen opiskelijat ja henkilöstö ovat hajaantuneet ympäri Itä- ja Keski-Suomea. Pieksämäellä asuu noin 18 % Pieksämäen-kampuksen työntekijöistä (6 henkilöä) ja noin 10 % kampuksen opiskelijoista (38 henkilöä).

Tiedotus- ja keskustelutilaisuudet Turun- ja Pieksämäen-kampuksen opiskelijoille

Turun- ja Pieksämäen-kampuksen opiskelijoille järjestetään ensi viikolla tiedotus- ja keskustelutilaisuuksia, joissa pääset kysymään ja keskustelemaan muutostilanteesta. Keskustelemassa ovat Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen ja vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala. Tervetuloa!

  • Pieksämäen-kampuksen tilaisuus järjestetään ma 1.11. klo 8-9 Teamsissa, kokouslinkki lukujärjestyksiin tulee opiskelijoiden lukujärjestyksiin 27.10.
  • Turun-kampuksen tilaisuus järjestetään pe 5.11. klo 10-11 Teamsissa, kokouslinkki lukujärjestyksiin tulee opiskelijoiden lukujärjestyksiin 27.10.

Ollaan yhteydessä!

Diakin tarkoitus on olla tulevaisuudessakin valtakunnallinen toimija niin kehittämisen kuin koulutuksenkin osalta. Tulevien yhteistyömuotojen ja toimintamallien kehittämiseen kutsumme mukaan myös nykyiset hanke- ja yhteistyökumppanimme. Vastaamme mielellämme myös kysymyksiinne!