Siirry sisältöön

Syksyn yhteishaku on päättynyt – Diak kiittää hakijoita

Syksyn yhteishaku päättyi 15.9.2021. Diakonia-ammattikorkeakoulussa oli tarjolla 365 aloituspaikkaa sosiaali-, terveys- ja kirkon aloilla Helsingissä, Porissa ja Oulussa.

Diakiin haki yhteensä 4139 hakijaa, joista 1040 haki ensisijaisesti Diakiin. Hakijoiden kokonaismäärä laski valtakunnallisesti verrattuna edelliseen yhteishakuun. Opiskelupaikkoja oli tarjolla koko maassa enemmän kuin viime syksynä. 

Diakissa kaikkien hakijoiden määrä laski jonkin verran syksystä 2020, mutta ensisijaisten hakijoiden määrä pysyi samalla tasolla.

Vetovoimaisin koulutus kaikkien hakijoiden osalta oli sosionomi (AMK), diakoniatyö -tutkinto, joka oli suosituin myös viime vuonna. Suosituimpiin hakukohteisiin kuuluivat myös sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tutkinnot. 

Diakin suosituin hakukohde ensisijaisissa hakijoissa mitattuna oli lähihoitajataustaisille suunnattu sairaanhoitaja (AMK) -koulutus, joka oli myös valtakunnallisesti suosituin sairaanhoitajakoulutus samalla mittarilla.

– Olemme erityisen iloisia siitä, että terveysalan koulutuksemme kiinnostivat hakijoita. On tärkeää, että osaavia sairaanhoitajia, diakonissoja ja terveydenhoitajia valmistuu työmarkkinoille jatkossakin, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen. 

Opiskelijavalinnat 

Syksyn yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla. Ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen AMK-valintakoe järjestetään tämänhetkisen tiedon mukaan Diakin Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla 3.–4.11.2021. Mikäli koronatilanteesta aiheutuu muutoksia kokeen tai valintojen toteutukseen, ilmoitamme tästä lähempänä nettisivuillamme.

Lähihoitajataustaisille suunnattuun sairaanhoitaja (AMK) -tutkintoon hakeneille on erillinen kaksiosainen valintakoe 

Tämän lisäksi 40 % suomenkielisten sosiaali-, terveys- ja kirkon alan koulutusten uusista opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla.    

Valinnan tulokset 

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 26.11.2021. Kerromme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä.   

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.   

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.   

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 3.12.2021 klo 15 mennessä.   

Lisätiedot 

Hakijalle-sivut

Diakin hakijapalvelut, hakijapalvelut@diak.fi, p. 0400 725 384