Siirry sisältöön

Avoimet työpaikat: tutkija-kehittäjä hankkeeseen

Haemme ESR-rahoitteiseen Korona yhteiskunnan marginaaleissa (KoMa projekti) hankkeeseen tutkija-kehittäjää määräaikaiseen tehtävään alkaen mahdollisimman pian ja päättyen 31.12.2022.

Poikkeusolot vaikuttavat kaikkiin, mutta huono-osaisimmat ihmiset kärsivät vaikutuksista eniten. Covid-19 -aikana tullut ohje ”pitäkää etäisyyttä” on erityisen ongelmallinen ruoka-avun varassa eläville, asunnottomille ja heille, joille matalan kynnyksen yhteisölliset palvelut ovat olleet keskeinen avun ja tuen muoto. Korona yhteiskunnan marginaaleissa -hankkeessa kysytään, miten huono-osaisimmat ihmiset voivat epidemian aikana sekä kehitetään heidän tarvitsemiaan palveluita poikkeusoloissa ja sen jälkeen. Hanke koostuu viidestä kokonaisuudesta. Asunnottomuus-osahanke tuottaa tilannekuvan asunnottomien ihmisten ja heidän kanssaan töitä tekevien selviytymisestä. Ruokajono-osahankkeessa selvitetään leipäjonojen ihmisten hyvinvointia ja palvelujärjestelmän toimivuutta. Osallistavat yhteisöt-osahanke tuottaa tietoa matalan kynnyksen yhteisöjen asiakkaiden (mm. päihde- ja mielenterveyshaasteista kärsivien) selviytymisestä. Oma tulevaisuus toimintatutkimus tuottaa tietoa syrjintää ja huono-osaisuutta kokevien henkilöiden osallisuuden vahvistamisesta ja vastaamisesta tämän kohderyhmän palvelutarpeisiin. Oma tulevaisuus pysyvä toiminta saattelee asiakkaat tuettuna kuntoutumisen polun alkuun ja siitä eteenpäin. Toiminta sisältää etsivän työmuodon kohderyhmän tavoittamiseksi ja uudenlaisen kynnyksettömän palvelupisteen.

Hankkeen toteuttavat Tampereen yliopisto, Helsingin yliopisto, Porin Sininauha ry ja Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak).

Diakin vastuulla hankkeessa on Ruokajono-osahanke, jossa kartoitetaan ruoka-apua hakevien ihmisten elämäntilannetta ainakin Turussa, Tampereella ja Helsingissä ja lisäksi mahdollisimman laajasti koko Suomessa. Kartoituksella saadaan tietoa kriisin vaikutuksista ihmisten arkeen ja tarjolla olevaan tukeen. Hanke käyttää yhteismitallista kyselylomaketta, jotta osahankkeiden tuloksien perusteella voidaan tuottaa kokonaiskuva marginaaleissa elävien ihmisten tilanteista.

Tutkimustulokset luovat pohjaa kehittää sosiaaliturva- ja palvelujärjestelmää vastaamaan paremmin muuttunutta yhteiskunnallista tilannetta. Hankkeella tuotetaan ajankohtaista tietoa ja laaditaan kehittämisehdotuksia huono-osaisimpien ihmisten palveluiden ja sosiaaliturvan parantamiseksi.

Tutkija-kehittäjänä:

  • Jäsennät erityisolosuhteiden vaikutuksia yhdessä muiden tutkijoiden kanssa ja analysoit ruoka-avun erityispiirteitä
  • Tuotat hankkeelle systemaattista tietoa päätöksentekoa palvelevien toimintaehdotusten laatimiseksi
  • Osallistut hankkeessa syntyvän tiedon analysointiin ja raportointiin yhdessä muiden tutkijoiden kanssa

Sinulla on:

  • huono-osaisuuden ilmiön tuntemista yhteiskunnallisena ilmiönä ja määrällisen tutkimuksen osaamista
  • kokemusta tutkimus- ja kehittämistyöstä
  • soveltuva korkeakoulututkinto
  • hyvät yhteisyö- ja vuorovaikutustaidot

Tarjoamme sinulle kiinnostavan ja haastavan mahdollisuuden hanketyöhön laajassa valtakunnallisessa verkostossa. Pääset osaksi yhteisöllistä asiantuntijaorganisaatiota, jossa työtehtävät koetaan merkityksellisiksi. Tehtävä voi sijoittua

Haethan tehtävään 29.8. mennessä.

Lisätietoja tehtävästä antaa kehityspäällikkö Ilse Vogt, ilse.vogt@diak.fi , 040-509 2538.