Siirry sisältöön

”Opin paljon viranomaistulkkauksesta!”

Zannitulkki (AMK), Opin portailla Satakunnassa -hanke 

Olen Zanni ja valmistuin asioimistulkiksi Diakista vuonna 2017. Suoritin opintojakson Opin portailla Satakunnassa hankkeessa. 

Missä Diakin hankkeessa olit mukana?

Olin mukana Opin portailla Satakunnassa -hankkeessa. Osallistuin myös Harjavallassa  Maahanmuuttajan Satakunta – Hyvä alusta opin portaille -tilaisuuteen, jossa edistettiin maahanmuuttajien työllisyyttä TE-toimiston kanssa. Hankkeessa oli mukana myös sairaanhoitajaopiskelijat sekä me tulkit. Suoritin hankkeessa opintojakson. 

Millaisia asioita teit hankkeissa? Mikä oli parasta?

Olin tulkkina yhdessä seminaarissa sekä olin paneelikeskustelussa, missä yleisö sai kysyä kysymyksiä paneelin jäseniltä. Parasta oli ehdottomasti TE-toimiston tilaisuus, jossa edistettiin maahanmuuttajien työllisyyttä, sillä siinä saatiin tehdä yhteistyötä sekä viranomaisen että tulkattavan kanssa yhteistyötä. 

Millaisia asioita tai taitoja opit?

Opin hyvinkin paljon esimerkiksi miten työskennellään viranomaisen ja tulkattavan kanssa. 

Koetko, että hanke- ja kehittämistyöt ovat sinun juttusi?  

Kyllä koen. Sitä kautta pystytään näkemään asiat eri tavalla ja opitaan asioita eri näkökulmista. 

Millaisia terveisiä lähettäisit Diakissa opiskeleville tai opiskelua suunnitteleville?

Rohkeasti mukaan eri hankkeisiin mukaan ja älkää koskaan jättäkö mitään kursseja puolitiehen. Suomessa on erittäin hyvät koulutusmahdollisuudet ja jokaiselle aina löytyy jotain itselle sopivaa, joten käyttäkää tilaisuus hyväksenne. 


Opiskelija, haluamme sinutkin hankkeeseen!

Lue lisää ja hae mukaan Opiskelijat hankkeisiin -sivulta!

Tutustu muihin opiskelijoiden hanketarinoihin!