Siirry sisältöön

“Osaamiseemme luotetaan!”

Briitta Vuollo, Pilvi Tekkala ja Elviira Ruoho, viittomakielentulkkiopiskelijat projektiopinnoissa DVINE-hankkeessa

Olemme Briitta Vuollo, Pilvi Tekkala ja Elviira Ruoho ja opiskelemme viittomakielentulkiksi Turussa. Teemme parhaillaan projektiopintoja DVINE-hankkeelle Vietnamiin ja Nepaliin. 

Missä Diakin hankeessa olette mukana?

Dvinehankkeessa, joka on tällä hetkellä käynnissä ja olemme siinä mukana syksyyn 2021 asti. Hankkeen tavoitteena on kehittää SOTE-alan opiskelijoiden koulutusta Vietnamissa ja Nepalissa. Meidän ja Diakonia-ammattikorkeakoulun osuus tästä hankkeesta liittyy viittomakieleen ja vaihtoehtoisiin kommunikaatiomenetelmiin. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta kommunikaatiomenetelmistä ja tuottaa siihen sopivaa opetusmateriaalia.  

Millaisia asioita teette hankkeessa?

Teemme opetus- ja ohjausmateriaalia Vietnamiin sekä Nepaliin. Käsikirjoitamme ja toteutamme kaksi podcastia englanniksi sekä teemme 50 arkiviittoman esitteen Nepalin ja Vietnamin viittomakielelläPodcastien aiheina ovat Basic communication ja Disabled persons and communication. 

Millaisia asioita tai taitoja opit?

Tulemme varmasti oppimaan hankkeen aikana paljon uutta, mutta nyt on vaikea sanoa mitään selkeää, koska olemme vasta aloittaneet työskentelemään hankkeessa. Opimme todennäköisesti paljon uusia työskentelytapoja, koska teemme yhteistyötä muiden maiden kanssa. Tämä on myös loistava tilaisuus verkostoitua sekä kansainvälistyä.  

Haastoiko tai yllättikö jokin asia sinua erityisesti?

Meidät yllätti se, kuinka vapaat kädet meille annetaan toteuttaa itseämme. Osaamiseemme luotetaan!  

Miksi kannattaa tehdä osa opinnoista Diakin kehittämishankkeissa?

Diakin hankkeissa on laaja kirjo, jokainen löytää varmasti mieleisensä hankkeen. Tarttukaa rohkeasti kiinni mahdollisuuksiin! Opiskelujen aikana on helppo osallistua monipuolisiin projekteihin. Jos innostusta löytyy, suosittelemme! 


Opiskelija, haluamme sinutkin hankkeeseen!

Lue lisää ja hae mukaan Opiskelijat hankkeisiin -sivulta!

Tutustu muihin opiskelijoiden hanketarinoihin!