Siirry sisältöön

“Opiskelijan näkökulmaa kehittämiseen kuullaan!”

Julia Lahtinen, sosionomiopiskelija harjoittelijana OTE-hankkeessa

Olen Julia ja opiskelen sosionomiksi ja kirkon nuorisotyöntekijäksi Helsingissä. Teen parhaillani HAR3-harjoittelua OTE-hankkeessa. Aloitin 2020 elokuussa ja olen mukana hankkeessa vielä kevään 2021. 

Millaisia asioita teet hankkeessa?

Olen tehnyt hankkeessa paljon erilaisia tehtäviä. Olen tehnyt opiskelijoille ja henkilökunnalle kyselyn viestinnän mahdollisesta parantamisesta, ollut mukana kehittämässä ASP02-kurssia kumppanuuslähtöisempään suuntaan sekä ollut mukana opinnollistamisen mallinnuksessa ja kehittämisessä. Nyt pyrin helpottamaan opiskelijoiden mahdollisuuksia päästä hankkeisiin harjoitteluihin sekä auttaa oikean hankkeen löytymisessä. 

Mikä oli kaikkein parasta edellä mainituissa asioissa?

Eniten olen tykännyt olla mukana kehittämässä opiskelijoiden hankemahdollisuuksia. Olen saanut tehdä paljon yhteistyötä toisen harjoittelijan kanssa, mikä on ollut itselleni tärkeää. Minulle on jäänyt sellainen kokemus, että Diakin henkilökunta haluaa oikeasti kuulla, miten asiaa voitaisiin kehittää opiskelijan tai käyttäjän näkökulmasta. Olen ollut mukana palavereissa, joista olemme saaneet harjoittelijaparini kanssa hyvää palautetta ja esityksiämme on joka kerta kysytty heille itselleen, jotta voivat palata niihin myöhemminkin. 

Millaisia asioita tai taitoja opit?

Olen oppinut aikatauluttamaan paremmin ja koen myös, että harjoittelu on auttanut minua innostumaan asioista aikaisempaa enemmän. Olen aina ollut henkilö, joka pyrkii kuuntelemaan kaikkien ajatukset ja mielipiteet, kuitenkin harjoittelu on syventänyt osaamistani tässäkin asiassa.  

Haastoiko tai yllättikö jokin asia sinua erityisesti?

Se kuinka paljon saan vaikuttaa hankkeen sisältöihin ja kuinka omat sanomiseni saatetaan ottaa joksikin kehittämistehtäväksi hankkeeseen. Yllätyin myös aikataulutuksen yllätyksellisyydestä, joskus tunteja ei tule paljoa yhteen viikkoon, joskus niitä taas tulee niin paljon, ettei muuta ehdikään ajatella. 

Koetko, että hanke- ja kehittämistyöt ovat sinun juttusi?

Innostuin harjoittelustani hankkeessa niin paljon että haluaisin olla kehittämistehtävissä tulevaisuudessa töissä. Kaikkia aloja kannattaa kehittää, sillä monia asioita voidaan tehdä paljon paremmin, jos työyhteisön ääntä kuunnellaan monialaisesti ja myös asiakkaat otetaan mukaan kehittämään alusta asti. 

Miksi kannattaa tehdä osa opinnoista Diakin kehittämishankkeissa?

Diakin hankkeet ovat turvallinen paikka kokeilla uusia asioita, joita olet halunnut kehittää, mutta sinulla ei ole ollut mahdollisuutta siihen. Hankkeissa on paljon tilaa myös kehittää itseään ja verkostoitua monialaisesti 


Opiskelija, haluamme sinutkin hankkeeseen!

Lue lisää ja hae mukaan Opiskelijat hankkeisiin -sivulta!

Tutustu muihin opiskelijoiden hanketarinoihin!