Siirry sisältöön

Kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi – Diak suosituin hakukohde ammattikorkeakouluista

Kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 20.1.2021. 

Diakiin haki yhteensä 1 267 hakijaa, joista 459 hakeutui ensisijaisesti Diakiin. Kokonaishakijamäärä oli yli kaksi kertaa enemmän kuin kevään 2020 vastaavien koulutusten hauissa. Vetovoiman, eli hakijamäärän suhteessa aloituspaikkoihin osalta Diak oli suosituin kaikista ammattikorkeakouluista. 

Diakissa oli tarjolla 60 aloituspaikkaa englanninkielisiin AMK-koulutuksiin sosiaali- ja terveysaloilla Helsingin-kampuksella. Opinnot alkavat syksyllä 2021. 

Hakijamäärät haussa olleisiin koulutuksiin: 

  • Bachelor’s Degree Programme in Health Care, Nursing: 592 hakijaa 
  • Bachelor’s Degree Programme in Social Services: 775 hakijaa 

Valintakokeet 

Yhteishaku jatkuu valintakokeilla maalis– ja huhtikuussa. Valintakokeisiin lähetetään kutsut hakijoille sähköpostitseKummallakin koulutuksella on omat valintakokeensa ja siihen liittyvät järjestelyt, joista voit lukea lisää nettisivuiltamme 

Valinnan tulokset   

Opiskelijavalinnat varmistuvat 4.6.2021 mennessä. Kerromme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä.   

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.   

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 16.7.2021 klo 15 mennessä.   

Kevään toinen yhteishaku ja erillishaku YAMK-tutkintoihin 

Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku järjestetään 17.-31.3.2021. Haussa ovat mukana Diakin suomenkieliset AMK- ja YAMK-koulutukset Helsingin-, Oulun-, Pieksämäen-, Porin- ja Turunkampuksilla. Erillishaussa 17.-31.3.2021 puolestaan ovat mukana Diakin englanninkieliset YAMK-tutkinnot. Lisätietoja nettisivuilta

Lisätiedot: