Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulut esittäytyvät virtuaalisessa tapahtumassa marraskuussa

Koronapandemian takia verkkoon siirtynyt AMK-kampuspäivä kutsuu toisen asteen opiskelijoita tutustumaan virtuaalisesti ammattikorkeakouluopintoihin ja viiteen ammattikorkeakouluun samanaikaisesti. AMK-kampuspäivän takana ovat Yrkeshögskolan Arcada, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia.

Virtuaalitapahtuma järjestetään torstaina 12.11.2020 klo 10–15. Päivä alkaa ammattikorkeakoulujen yhteisellä livelähetyksellä, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan kaikkiin mukana oleviin kouluihin, kuulemaan opiskelijoiden kokemuksia paneelikeskustelussa sekä saamaan napakan, informatiivisen ja viihdyttävän paketin korkeakouluopinnoista. Livelähetyksen juontaa MTV:ltä tuttu, itsekin ammattikorkeakoulusta valmistunut Jesse Kamras.

– Tämä on todella ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan viiteen ammattikorkeakouluun samalla alustalla ja päästä vierailulle kouluihin koronapandemiasta huolimatta. Päivän ohjelma on suunniteltu nuorta yleisöä kiinnostavaksi, kuvailee viestintäsuunnittelija Merja Karjalainen Metropoliasta.

Virtuaalinen tapahtuma on avoin nuorille ympäri Suomea

– Koronapandemia on vienyt syksyn tapahtumat verkkoon. Tämän vuoksi halusimme järjestää myös AMK-kampuspäivän virtuaalisessa muodossa, jolloin siihen on mahdollista osallistua ympäri Suomea. AMK-kampuspäivä on tarkoitettu tulevaisuuttaan pohtiville nuorille, jotka haluavat lisätietoja ammattikorkeakouluopinnoista, kertoo markkinointikoordinaattori Aino Haarala Laureasta.

Päivän huipennukseksi oppilaitokset avaavat tapahtuma-alustalle runsaasti lisätietoa omista koulutusohjelmistaan, kampuksistaan ja muista ammattikorkeakouluopiskeluun liittyvistä asioista. Osallistujat voivat syventyä heitä kiinnostavaan koulutukseen, ja seurata opiskelijoiden tai opettajien toteuttamaa osallistavaa liveohjelmaa. Päivän lomassa on luvassa myös yllätysohjelmanumeroja.

Kampuspäivä on maksuton ja kaikille kiinnostuneille avoin. Tapahtuma on suunnattu korkeakouluopinnoista kiinnostuneille, erityisesti toisen asteen opiskelijoille, mutta sinne ovat kaikki tervetulleita.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan etukäteen viimeistään keskiviikkona 11.10.2020. Jokainen ilmoittautunut henkilökohtaisen osallistumislinkin sähköpostiinsa saa ennen tapahtumaa.

Lisätietoja: