Diakin rehtori Tapio Kujala siirtyy Tampereen ammattikorkeakoulun rehtoriksi tammikuussa 2021

Tampereen ammattikorkeakoulun uudeksi rehtori-toimitusjohtajaksi on valittu Diakin rehtori-toimitusjohtaja Tapio Kujala. Hän työskentelee Diakissa vuoden 2020 loppuun saakka ja aloittaa uudessa tehtävässään TAMKissa 4.1.2021.

Kujala on työskennellyt Diakin rehtori-toimitusjohtajana vuodesta 2016. Hän on aiemmin työskennellyt johtotehtävissä mm. Yleisradiolla ja Kansanvalistusseurassa. Kujala on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori.

Diakin hallituksen puheenjohtaja Hannu Harri kiittää Tapio Kujalaa hyvästä yhteistyöstä.

– Kujala on sitoutuneesti kehittänyt Diakin toimintaa. Uusi strategia vuosille 2021–2030 on saatu tänä vuonna valmiiksi, ja sen jalkautus sekä toimeenpano jatkuu. Seuraajan rekrytointi on aloitettu. Diak tarjoaa uudelle rehtori-toimitusjohtajalle mielenkiintoisia haasteita kampusrakenteen tiivistämisen ja toiminnan kehittämisen parissa, Hannu Harri sanoo.

Kujala jättää Diakin haikein mielin.

– Ammattikorkeakoulukentässä on paikkansa Diakille, joka on profiililtaan ainutlaatuinen korkeakoulu suomalaisessa koulutuskentässä. Olemme yhdessä luoneet Diakin tulevaisuutta rakentavaa polkua. Työ on osaltani nyt valmis, mutta se jatkuu Diak-yhteisössä, Tapio Kujala sanoo.

Rehtorivalinnasta päätettiin Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen kokouksessa 24.9.2020.

– Hallitus valitsi YTT Tapio Kujalan yksimielisesti rehtori-toimitusjohtajan tehtävään. Kujalalla on vahva ammattikorkeakoulukentän tuntemus ja kyvykkyys viedä läpi uudistuksia yhteistyössä henkilöstöä ja opiskelijoita kuunnellen. Uskon hänen tuovan lisää syvyyttä ja vaikuttavuutta TAMKin kehittämiseen osana Tampereen korkeakouluyhteisöä, TAMKin hallituksen puheenjohtaja Mari Walls toteaa.

Lisätiedot: