Siirry sisältöön

Diakin hakijamäärät kasvoivat syksyn yhteishaussa

Syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 16.9.2020.

Diakonia-ammattikorkeakoulussa oli tarjolla 312 aloituspaikkaa AMK-koulutuksiin sosiaali-, terveys- ja kirkon aloilla. Diakin koulutustarjonta kiinnosti jälleen hakijoita hakijamäärien noustua lähes kaikilla aloilla ja kampuksilla. 

Syksyn yhteishaussa Diakiin haki yhteensä 4453 hakijaa, joista 1064 hakeutui ensisijaisesti Diakiin. Kokonaishakijamäärä oli noin 21 % enemmän kuin syksyn 2019 yhteishaussa. Vetovoiman, eli hakijamäärän suhteessa aloituspaikkoihin, osalta Diak sijoittui kahdeksanneksi vertailussa muihin ammattikorkeakouluihin. 

Diakin vetovoimaisimmaksi koulutukseksi kaikkien hakijoiden osalta nousi Helsingin-kampuksen monimuoto-opintoina suoritettava sairaanhoitaja (AMK), diakoninen hoitotyö -koulutus. Aiempien vuosien tapaan suosituimpiin hakukohteisiin kuuluneet sosionomi (AMK), diakoniatyö-, sosionomi (AMK)-, ja sekä terveydenhoitaja (AMK) -tutkinnot kiinnostivat hakijoita 

Hakijamäärät kasvoivat tai pysyivät edellisvuoden tasolla kaikilla Diakin haussa mukana olleilla kampuksilla Helsingissä, Oulussa, ja Porissa. Porin-kampuksen sosionomi (AMK) -koulutus monimuotototeutuksena oli ensisijaisten hakijoiden ja aloituspaikkojen suhteen vetovoimaisin Diakin koulutuksista.   

 Diakin arvomaailma ja työllistymistä tukevat koulutusohjelmat puhuttelevat hakijoita ja tämä näkyy Diakiin hakeneiden määrän kasvamisena syksyn yhteishaussa. Olemme erityisen tyytyväisiä, että koronatilanteen luoma epävarmuus tulevaisuudesta ei ole vaikuttanut hakijamääriin, kertoo rehtori Tapio Kujala. 

Syksyn yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla. Ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen AMK-valintakoe järjestetään tämänhetkisen tiedon mukaan Diakin Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla 26.29.10.2020. 

Opiskelijavalinnat  

Syksyn yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla. Ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen AMK-valintakoe järjestetään tämänhetkisen tiedon mukaan Diakin Helsingin-Oulun- ja Porin-kampuksilla 26.-29.10.2020. Mikäli koronatilanteesta aiheutuu muutoksia kokeen tai valintojen toteutukseen, ilmoitamme tästä lähempänä.   

Tämän lisäksi 40 % suomenkielisten sosiaali-, terveys- ja kirkon alan koulutusten uusista opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla.   

Valinnan tulokset  

Opiskelijavalinnat varmistuvat 27.11.2020 mennessä, jollei aikatauluun tule muutoksia koronatilanteen vuoksi. Kerromme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä.  

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.  

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.  

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 4.12.2020 klo 15 mennessä.  

Lisätiedot: