Diakista valmistui keväällä 2020 yhteensä 314 opiskelijaa

Kevään 2020 aikana Diakista valmistui yhteensä 314 opiskelijaa. AMK-tutkintoon valmistuneita on 294 ja YAMK-tutkinnon suoritti 20 opiskelijaa.

Seppo Airaksinen, 47, valmistui tänä keväänä sairaanhoitajaksi Diakin Oulun-kampukselta.

Seppo suoritti sairaanhoitajan tutkinnon monimuotototeutuksena ja työskenteli samaan aikaan työpaikassaan Oulun kaupungin mielenterveyspalveluiden akuuttityöryhmässä.

Sepon opiskeluihin poikkeuskevät ei juurikaan vaikuttanut.

– Opinnäytetyön viimeistelyvaihetta lukuun ottamatta ehdin saada muut opinnot suoritettua ennen koronavirusepidemian aiheuttamia erityisjärjestelyjä. Opinnäytetyön esittäminen etänä verkossa sujui myös kivuttomasti.

Koulun valmistujaisjuhlien peruuntuminen oli ainoa asia, joka jäi harmittamaan Seppoa. Hän on todella kiitollinen opettajille sekä opiskelukavereilleen kuluneista opiskeluvuosista.

– Olisi ollut mukava tavata vielä opettajia ja opiskelukavereita yhdessä ja kiittää yhteisistä kokemuksista. Valmistumisen hetkellä tuntee kiitollisuutta opiskelumahdollisuutta kohtaan ja voi huomata, että tutut opettajat ja opiskelukaverit ovat olleet tärkeitä matkakumppaneita myös tällaisessa aikuisopiskelijan elämänvaiheessa.

Valmistumisen jälkeen Seppo aikoo jatkaa nykyisessä työssään Oulussa.

– Jatkon suhteen minulle ei ole tällä hetkellä oikeastaan uusia ammatillisia suunnitelmia. Olen innostunut nykyisestä työstäni ja aion jatkaa siinä edelleen. Koen kuitenkin, että opiskeluaika oli innostavaa ja opin paljon kaikenlaista uutta, mistä on hyötyä jatkon kannalta myös nykyisessä työssäni.

Diakin alumnitoimintaan Seppo ei ole vielä hakenut mukaan.

– Ehkä minun kuitenkin pitäisi, kun kokemusta on kertynyt monenlaisista mielenterveyden hoitamiseen liittyvistä tehtävistä ja psykiatrian alan yksiköistä.