Siirry sisältöön

Syksyn 2020 opiskelijavaihdot perutaan

Diak on päättänyt perua syksyn 2020 opiskelijavaihdot koronapandemiasta johtuen.

Tämä päätös on ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen kv-valiokunnan suositusten mukainen. Päätöksen pohjana ovat ulkoministeriön listaamat pandemian aikana matkustamiseen liittyvät riskit ja epävarmuustekijät, opintojen sujuvan etenemisen varmistaminen ja harjoittelun laatu – SOTE-alan organisaatioille epidemia on ollut kuormittava. Ulkoministeriön mukaan ”paikalliset karanteenimääräykset, liikkumisen rajoitukset, liikenteen vaikeutuminen, maasta poistumisen rajoittaminen, palveluiden sulkemiset, ml. ruoan saatavuus, koskevat kaikkia”, joten päätös kv-vaihtojen perumisesta tehtiin opiskelijoiden turvallisuutta ajatellen monin tavoin epävarmassa tilanteessa.

Vaihtojen perumisesta järjestetään syksyksi vaihtoon valituille erillinen tiedotustilaisuus keskiviikkona 20.5 klo 15 Collassa, osallistuminen tämän linkin kautta.

Voit myös olla suoraan yhteydessä opiskelijaliikkuvuudesta vastaavaan kv-koordinaattoriin Sonja Valjukseen, jos haluat keskustella päätöksestä. Yhteystiedot: international.office@diak.fi tai puh. 050 448 1083. Tavoitettavissa seuraavasti:

  • ti 19.5 klo 8:30-11 ja 14-16
  • ke 20.5 klo 8:30-10:30 ja 13-15
  • ma 25.5 klo 9-11 ja 13-15
  • ti 26.5 – to 28.5 klo 8:30-11:30

Joissakin tapauksissa vaihto on mahdollista siirtää keväälle 2021 tai myöhemmäksi:

Viittomakielen tulkkaus: Vaihtoa ei voi siirtää toiselle lukukaudelle. Opiskelijat osallistuvat kyseisen lukukauden opintoihin Suomessa.

Sosiaaliala ja terveysala: Vaihdon siirtämisen mahdollisuus riippuu opintojen vaiheesta. Vaihto ei saa viivästyttää valmistumista. Keskustele opon kanssa, onko siirtäminen mahdollista.

Mikäli siirtäminen onnistuu, laita siitä viestiä osoitteeseen international.office@diak.fi.

Jos et ole vielä tehnyt suunnitelmia syksyn opintojen suorittamiseksi Suomessa, niiden tekeminen on hyvä aloittaa välittömästi.  Kurssi-ilmoittautuminen on sulkeutunut, mutta opo voi vielä lisätä kursseille opiskelijoita.

Pahoittelemme tilannetta!